Két tipp a természetes táplálékkiegészítéshez

A vitaminok és a táplálékkiegészítők kardinális szerepet játszanak az emberi test anyagcsere-funkcióinak fenntartásában és szabályozásában. Fontos, hogy kielégítsük a szervezet optimális táplálkozási igényeit. Mindez az egészséges és hosszú élet titka.

Nem árt viszont elgondolkodni azon, hogy a vitaminhiányt elsősorban természetes forrásokkal pótoljuk. Ezek a vitaminok és ásványi anyagok ideális alternatívái, és ha ezeket megfelelő mennyiségben fogyasztjuk, akkor sokat teszünk a különböző betegségek megelőzésének frontján. Nézzük át két olyan termék hatásmechanizmusát, amelyek a rohanó világunkban kiemelkedő prevenciós előnyöket képviselnek.

Tribulus Terrestris

A Tribulus Terrestris nem biztos, hogy sokak számára ismert kifejezés, ennek ellenére egy évszázadok óta használt növény a kínai orvoslásban és az ayurvédában – magyarul királydinnyeként ismert. Ami az előnyös hatásait illeti, fokozza a sporteljesítményt, valamint növeli a testi vágyat is az emberben. Szintén fontos tulajdonsága, hogy megnöveli az olyan hormonok szintjét a testben, mint a tesztoszteront vagy az ösztrogént, ezáltal a férfiaknál segít az izomtömeg növelésében, a nőknél pedig enyhíti a mentruáció kellemetlen tüneteit. Ha ez nem lenne elég, a Tribulus Terrestris előnyösen hat olyan egészségügyi problémák esetén, mint a magas vérnyomás, a merevedési zavar, a magas koleszterinszint, de vizelethajtásra is használható.

MSM

Az MSM egy természetben előforduló kénvegyület, amely kis mennyiségben megtalálható meglehetősen sok élelmiszerben, beleértve például a tejet. A legtöbb táplálkozási szakértő ennek ellenére úgy véli, hogy a mai ember étrendjében sajnos kevés a kén, ezért MSM-kiegészítést javasolnak. Az MSM a glükózaminoglikánok egyik fő építőköve, a csontok, a fogak és a kollagén kulcsfontosságú alkotóeleme, ezért gyakran a glükózamin tökéletes párosításaként ajánlják. Az MSM szerves kén vegyülete más fontos tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek közül az egyik az, hogy számos fehérje előállításához szükséges, beleértve a hajban, a bőrben és a körmökben található kollagéneket, keratinokat és egyéb aminosav-származékokat is.

A fotó forrása:
Angela Bragato / Shutterstock.com