Hogyan kell divatosan viselni a férfi bakancsot?
Hogyan kell divatosan viselni a férfi bakancsot?

A bakancs hazai története évszázadokkal ezelőtt kezdődött. Ez a lábbeli a téli szezonban meghatározó kiegészítő, azonban nem mindegy, hogyan viseljük. Mutatunk néhány tippet, amelyek betartásával stílusos lesz a bakancs viselése.

Következetességre az öltözködés terén is szükség van

A férfiak esetében is fontos, hogy figyeljenek arra, mit viselnek. Minden jól öltözött férfi tudatosan vásárolja meg ruhatára minden egyes darabját. Nem kell túlzásokba esni, de megfontoltságra és következetességre az öltözködés terén is szükség van. A lábbeli például mindig elárulja, hogy a viselője mennyire figyel oda az öltözékére. Ügyelni kell arra, hogy a bakancs teljes összhangban legyen az öltözékkel. Mindig ízléssel kell nyúlni a divatrendekhez. A stílusos megjelenés érdekében figyelni kell arra, hogy ne törjön meg a bakancs szárán a nadrág. Ha mégis megtörne, célszerű felhajtani ideiglenesen a nadrágszárat. Továbbá arra is ügyelni kell, hogy a cipő anyaga passzoljon a nadrágéhoz. Alapszabály, hogy bakancshoz mindig kell viselni zoknit. A szűkebb fazonú nadrágok esetében érdemes belehúzni a nadrág szárát a bakancsba. Ha bővebb a szár, akkor bátran rá lehet engedni. Mindemellett az is jól mutat, ha fel van hajtva a nadrág szára. Igazából ebben a tekintetben nincs szabály. A laza megjelenés kedvelőinek érdemes nyitott fűzővel viselniük a férfi bokacipőket, persze csak annyira szabad kiengedni a fűzőt, hogy a lábbeli még tartsa a lábat. Elesni nem érdemes a laza megjelenés kedvéért. Továbbá érdemes hanyagul felhajtani a nadrág szárát, és színes, mintás zoknival kombinálni a szettet.

 

Oda kell figyelni a lábbeli megfelelő tisztítására és ápolására

Az izgalmas részletekkel rendelkező, elegánsabb vonalat képviselő bakancsok bátran viselhetőek elegáns nadrágokhoz. Az öltönyökhöz a magas fényű, bőrtalppal ellátott változatok bizonyulnak a legjobb választásnak. Bár farmerhez és szövetnadrághoz is jó választások. A chelsea bakancs minden igényes férfi ruhatárban megtalálható. Mondhatjuk, hogy alapdarab, hiszen rendkívül jól kombinálható. Öltönnyel és lazább szettel egyaránt jól variálható. Hideg időben ez a változat a legjobb választás, ha az alkalmi cipő helyettesítése a cél. Ha sportos viseletről van szó, a leghidegebb téli napokra egy pár hótaposót is érdemes beszerezni. Hol? Például itt: https://www.ecipo.hu/ferfi/csizmak-es-egyebek/hotaposo.html

A stílustippek között ritkán szerepel, de erről is érdemes szót ejteni. Nem elegendő önmagában egy jó minőségű, stílusos bakancs beszerzése. Minden szettet el fog rontani a bakancs, ha piszkos. A lábbeli sose legyen piszkos, a sarka ne legyen letaposott – szóval oda kell figyelni a lábbeli megfelelő tisztítására és ápolására. Ez különösen a bőrből készült változatok esetében fontos. Ezeket minden használat után érdemes egy napot pihentetni. A bőrből készült bakancsokat vizes rongy helyett száraz cipőkefével kell tisztítani. A teljesen tiszta cipőre kerülhet a lanolin- és méhviasztartalmú cipőápoló. Esős időben pedig érdemes impregnáló spray-vel kezelni a bakancsot. A lábbelire nemcsak a vételárat nem szabad sajnálni, hanem az ápolásra szánt időt sem. Hetente legalább egy alkalommal érdemes időt szánni a bakancs ápolására, nem csak akkor, mikor már koszosnak tűnik.