Charlie mesés időszakot töltött Norvégiában / Fotó:  RAS-archívum

Charlie mesés időszakot töltött Norvégiában / Fotó: RAS-archívum

A Liszt Ferenc-díjas legendának 45 éven keresztül volt támasza szeretett felesége.

Charlie csodás pályafutása során bejárta a világot, zenekarával rendkívül sikeres éveket töltött el külföldön ám szerelme, Katika támasza nélkül valószínűleg nem érhetett volna el a csúcsra.

(A legfrissebb hírek itt)

Bár az énekes a mai napig gyönyörű emlékként gondol vissza a külföldön töltött időszakra, elmondása szerint sosem tervezte, hogy a határon túl telepedjen le a családjával, még akkor sem, amikor Norvégiában olyan élete volt, amilyenre mindig is vágyott.

„45 évig éltem együtt Katikámmal, neki köszönhetek sok mindent. Norvégiát nagyon megszerettük. Ott nincsenek szegények, jobban élnek az emberek, és mindenki boldog. Más a mentalitás, az autóvezetés is más, és mosolyognak rád az emberek. A hideg idő pedig nem olyan, ahogyan azt elképzelik az emberek: a nyarak akár még szebbek is, mint itthon. Ha ott maradtunk volna, talán még most is élne Katikám” – mondta a HOT! Magazin megkeresésére az előadó.

(Ez is érdekelheti: Horváth Charlie elárulta: ezzel tölti az idejét, miután végigkoncertezte a nyarat)

Ugyan öt éve már annak, hogy Charlie Katika nélkül éli a mindennapjait, 45 évet képtelenség elfelejteni. Az énekes azóta is rendszeresen látogatja kedvese sírját, s bevallása szerint még mindig nem tudta feldolgozni a történteket, bár a magánéletében mostanra egyedül is feltalálja magát.

„Még nem tudtam igazán feldolgozni. Minden héten kimegyek hozzá a temetőbe, megtisztítom a sírt, virágokat viszek, gyertyát gyújtok. Azért elboldogulok egyedül is, szeretek takarítani, főzőcskézni, a levesektől kezdve a krumplis tésztáig, főzelékig mindent elkészítek. Időnként szobabiciklizem is. Az instrumentális zenét imádom, a saját dalaimat viszont soha nem hallgatom meg. Nem szeretek túl sokat beszélni magamról, a zene tart életben és a család. Egészséges szeretnék még maradni, hogy lássam az unokámat, Eriket gimnazistaként.”