Skip to content

Rusvai Miklós: 400 ezer 60 év feletti még nem olttatta be magát

Rusvai Miklós: 400 ezer 60 év feletti még nem olttatta be magát

A virológus szerint a jelenlegi járványadatok nagyjából megegyeznek az egy évvel ezelőttiekkel, de főleg az oltatlanok vannak most veszélyben, és az idősek közül is sokan nem adatták be még a vakcinát.

Még 400 ezer 60 évnél idősebb ember nem olttatta be magát Magyarországon, pedig a koronavírus ellen beoltottak sokkal kisebb eséllyel betegednek meg, illetve sokkal enyhébbek a tüneteik – mondta Rusvai Miklós virológus. Jelezte, hogy

a jelenlegi adatok nagyjából megegyeznek az egy évvel ezelőttiekkel, de a kórházban ápoltak, lélegeztetőgépen lévők és az elhunytak között nagyon alacsony az oltottak száma.

A fertőzöttek száma mindenképpen növekedni fog – tette hozzá -, az oltás abban segít, hogy kevesebben kerüljenek kórházba, lélegeztetőgépre, illetve kevesebben haljanak bele a koronavírus okozta megbetegedés következményeibe.

Fotó: Miskolci idősek. Archív



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2021.09.26. 13:17

    nem értem ezt a folyamatos rinyálást
    míg nem kötelező, addig nem fogják beadatni
    akkor meg így jártak
    most már azt sem lehet mondani, hogy nincs vakcina, mert gyakorlatilag annyit vettek, hogy fél Európát háromszor be lehetne oltani vele (kis túlzással)
    ha esetleg elkezdenék közölni az adatokat arról hogy az új fertőzöttek hány százaléka nem oltott, akkor páran talán kedvet kapnának

    • Névtelen
      2021.09.27. 12:13

      Csak az aki nem oltatja be magát az elvei miatt, és kórházba kerül azzal leterheli az egészségügyet, értlkes ágyakat vesz el az arra érdemesektől.
      Továbbra sem tenném kötelezővé az oltást, de aki nem oltatja be magát és kórházba kerül azzal kifizettetném a kórházi számlát. Ha egészségügyi okok indokolják az oltás nem felvételét azokkal kivételt tennék.

      2
      1
      • Névtelen
        2021.09.27. 21:30

        Egy nap az intenzíven kb 1 millió forintba kerül az adófizetőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük