De sem Orbán, sem Kásler szerint nincs semmi gond a magyar egészségügyben. Biztosan ezt is csak Soros találta ki. Döbbenetes, veszélyeztetett terhes kismamákat is továbbküldtek jóval távolabbra.

Csak délután fél kettőig szülhetnek a kismamák a mátészalkai kórházban, azután az 52 kilométerre lévő Nyíregyházára vagy Fehérgyarmatra kell menniük – számolt be róla az RTL Híradó.

Az ügyről először a Mátészalkaleaks nevű Facebook-oldal számolt be az érintettek panaszai alapján. Az oldalhoz érkezett beszámolók szerint

„volt akinél 22 óra 30 perckor indult meg a szülés, elfolyt a magzatvíz, a kismama már a 40. héten járt, az ügyeletes orvos továbbküldte a kismamát az 52 kilométerre lévő nyíregyházi intézménybe”.

Azt írják, hogy másik esetben mentőt kellett hívni egy kismamához, de a mentős tanácstalan volt abban, hogy hova szállítsa a nőt, mert szerinte a mátészalkai kórház mostanában nem fogad szülő nőket ügyeleti időben. Végül az ügyeletes orvos azt kommunikálta a nő felé, „csak a kitolási fázisban lévő kismamák szülhetnek ügyeleti időben Mátészalkán, vagy akik már több gyermeket is világra hoztak, hiszen belőlük szinte kipottyan a baba”.

Az RTL Híradónak egy nő azt állította, hogy a veszélyeztetett terhes menyét küldték el múlt szombat éjjel a mátészalkai kórházból.

Az intézmény a Híradó érdeklődésére annyit közölt, hogy októbertől visszaáll a korábbi ügyeleti rend a szülészeten. (444.hu)