Skip to content

Előválasztási Bizottság: Szabályos, ha a pártok vagy jelöltek kisbuszokkal szállítják az embereket szavazni

Nem szabályellenes, ha az ellenzéki előválasztáson a szavazókat a részt vevő pártok, illetve jelöltek kisbusszal vagy autókkal szállítják el a szavazósátrakhoz – derült ki a Demokratikus Koalíció válaszából, amit a Telex kérdésére adtak.

Csütörtökön jelezte Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője a Facebookon, hogy a 2018-as országgyűlési választáson 95 százalékban a Fideszre voksoló Tiszabő kormányváltó lázban ég. Azt írta, már szerdán is autóval szállították a Fideszben csalódott szavazókat Fegyvernekre, csütörtökön pedig már autóval és kisbusszal a nem éppen szomszédos Kenderesre, több fordulóval. Tiszabőn egyébként nincs szavazósátor.

A DK azt közölte a portállal, hogy az ügyet csütörtökön már meg is tárgyalta az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB), és egyhangú szavazással arra jutott, hogy semmilyen szabálysértés nem történt. Azt is hozzátették, mivel a parlamenti választások esetében minden településen van szavazókör, addig az előválasztáson csak az ötödén, ezért szabályos a buszoztatás. Ezzel a lehetőséggel szerintük minden egyes párt él is.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

 1. Névtelen
  2021.09.24. - 20:00

  “Gödöllő térségében szerdán történt egy baleset az M3-son.

  Az ütközésről készült képekről kiderült, hogy az autóban a baloldali előválasztási bohóckodás szavazólapjait szállítottak, mivel azok teljesen szétszóródtak az úton. Információink szerint jelentős összegű készpénz is volt az autóban. Borsodi információink szerint onnan, Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből szállították a szavazólapokat.

  A szavazólapokat így szállítani teljesen szabálytalan, nyilvánvaló választási csalás lenne, ha ennek a fogalomnak lenne értelme az előválasztásnak nevezett cirkuszban.

  https://baleset-info.hu/kirepult-a-sofor-a-betonelemnek-csapodo-bmw-bol-az-m3-ason-szerda-ejjel/

  Ott van a képek alatt a forrás. A képeken pedig jól látszanak a szavazólapok.”

  Részvétem a családjának.

 2. Névtelen
  2021.09.25. - 08:58

  Ha Fodor Nagybajusznak szabad szállítgatni a Simire szavazókat, akkor másnak is szabad.

 3. Névtelen
  2021.09.25. - 13:54

  Ja. A cigányokat is így hordják minden választáshoz ( például Felsőzsolcán ) . . .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Északhírnök