Jöhet az ősz, de a szekrényátpakolás várathat magára!

Hogy meddig tart a nyári szezon, a ruhák tekintetében? Az biztos, hogy nem szeptemberig. Ha pedig férfiakról van szó, akkor akár még az október is tartogathat pólós-rövidnadrágos meglepetéseket. Úgyhogy gardrób újraszervezés helyett porondra penderülhetnek az őszi kollekciók.

A fekete-fehér és a szürke passzol az évszakhoz?

Nem ennyire fekete-fehér a kép. Sokan az őszhöz kizárólag sötét árnyalatokat társítanak. Hiszen korán lemegy a nap, összességében szürkébb a világ. Ez igaz, viszont elég csak körbenézni a természetben: a fák levelei olyannyira sokszínű köntösbe bújnak, hogy az nem egyszer a képzelet palettáját is bőven felülmúlja. Úgyhogy a stílusos férfi póló kínálatban megannyi színes variáció fedezhető fel. Amúgy meg, ha tényleg szürkülnek a hétköznapok, akkor különösen jó ötlet bevetni a jókedvet derítő színeket.

Azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy mint minden az öltözködés világában, ez is ízlésfüggő. Mondhat a trend akármit, ha egyszer az egyéniség szava másként hangzik, akkor bizony az a mérvadó. Ellenkező esetben hamar jelentkezhet a csalódottság, és a diszkomfort érzet.

A póló amúgy tipikusan az a viselet, ami télen is jól jöhet, hála a réteges öltözködésnek. Így aztán pláne nem érdemes elpakolni a szekrényben sorakozó modelleket. Sőt néhány új darab beszerzése kifejezetten jó gondolat.

És mi a helyzet az alsó ruházattal?

A méltán népszerű férfi rövidnadrágok hamarabb leköszönnek, mint a pólók, ez vitathatatlan. De azért, főleg a hideget jól toleráló férfiúk életében a szeptember és az október még javában aktív periódusnak számít. A kérdés már csak az, hogy mihez-kihez igazodjanak a színek?

Alapvetően megtérülő stratégia, ha a gyakran hordott pólókhoz illeszkednek a nadrágokban megjelenő, domináns színek. De egyáltalán nem előírás, hogy akkor csak a tisztán kék vagy éppen fekete kollekciók a legmegfelelőbbek.

Nem mindegy persze, hogy konkrétan milyen típusról beszélünk. A melegítők főleg sportolásnál, szabadidős tevékenységeknél jöhetnek számításba. Így aztán, mivel bőven ki vannak téve a környezeti hatásoknak, ezért kifizetődő taktika azon színek választása, amelyeken kevésbé látszik az aktív kikapcsolódás eredménye foltok formájában. Ellenben egy, hétköznapokra szánt rövidnadrág kis túlzással élve a szivárvány bármely árnyalatában pompázhat.

A legjobb irányadó, mint ahogy az már fentebb szóba került mindig az egyéni ízlés. Amire az aktuális divat még ráerősíthet!

A fotó forrása:
InnerVisionPRO / Shutterstock.com