Csókos? Nem kapott választ sem a Jobbik, sem a DK Miskolc döntéshozóitól, miért nem küldik el az MVK-vezért

Az MVK vezérigazgatóját, Demeter Pétert menesztenie kellene a városvezetésnek – ezt még a legutóbbi miskolci közgyűlésen mondta a jobbikos Szilágyi Szabolcs a kialakult kaotikus közlekedési állapotok miatt. Míg Veres Pál polgármester nem fűzött kommentárt ehhez, a Fidesz–KDNP-frakció egyetértését jelezte. Szilágyi Szabolcs hétfőn egy – a DKval tartott – közös sajtótájékoztatón megismételte korábbi kijelentését, hogy az MVK-vezérnek távoznia kellene. „Továbbra is választ várok, hogy támogatást nyer-e javaslatom” – válaszolta arra a kérdésre, hogy folyt-e egyeztetés ez ügyben a városi döntéshozókkal. Vagyis eddig a várost vezető koalíció, illetve Veres Pál polgármester semmilyen választ vagy állásfoglalást nem fogalmazott meg frakciótársuk felvetésére. A DK–Jobbik-tengely azonban Miskolcon is kirajzolódni látszik, ugyanis Hegedűs Andrea ugyanezen a sajtótájékoztatón a DK nevében a kezdeményezés mögé állt. Ezt több jobbikos és DK-s képviselő is megerősítette jelenlétével, hiszen az Avasi kilátó végállomásánál, a sajtótájékoztató helyszínén többen is megjelentek.

Szilágyi Szabolcs ismét rámutatott, hogy a tömegközlekedésben nem minden pénz kérdése. Javasolta az egy irányban közlekedő járatok összehangolását egymással és a Budapestről érkező vonatokkal. Hegedűs Andrea pedig arról beszélt, hogy a DK-frakció már korábban is a cég átvilágítását javasolta. „Az MVK Zrt. felügyelőbizottsági tagjaitól kapott tájékoztatás szerint ez irányú változás nem történt a cégnél” – tette hozzá.

Mivel mindkét párt támogatja az MVK vezetőjének menesztését, így gyakorlatilag elismerik azt, hogy Miskolc tömegközlekedése katasztrofális. Azonban a kialakult helyzetért a kormányt, a Fidesz helyi és országgyűlési képviselőit is felelőssé teszik. A távozást megfogalmazó javaslatukat egyelőre nem tudni, hogyan fogadja a Velünk a Város többi képviselője, például az MSZP vagy a Momentum városatyái, az ügyben Veres Pál is mélyen hallgat.

boon.hu infó