Férfiklub, ahová nyilvános maszturbációval nyerhettek felvételt a tagok

A 18. századi Skóciában alakult meg a történelem egyik hírhedt férfiklubja, mely a The Beggar’s Benisons nevet viselte.

Az egyesület tagjai a szexuális szabadságot és a férfi szexualitást ünnepelték, az önkielégítés pedig rituális tevékenységnek számított köztük.

A The Beggar’s Benison férfiklub

A The Beggar’s Benison 1732-ben jött létre a források szerint a skóciai Fife megyében, azon belül is Anstruther városában. Kezdetben itt tartották összejöveteleiket, ám később, ahogy egyre nagyobbá és népszerűbbé vált, Edinburgh-re, Glasgow-ra és Szentpétervárra is kiterjedt, ezeken a területeken szintén létrejöttek alcsoportjai.

A Beggar's Benison klub egyik tányérja.

A Beggar’s Benison klub egyik tányérja.

Fotó: Pinterest

A hedonista, felvilágosodás kori klub a férfi szexualitást ünnepelte, jelképüknek is egy hímvesszőt választották. A tagok a gyűlések során együtt ettek és ittak, obszcén vicceket, történeteket meséltek, vagy hasonló dalokat énekeltek, erotikus irodalmat olvastak, szavaltak. Néha pedig fiatal lányokat béreltek fel, akiknek meztelen testét vizslatták, vagy ruha nélkül táncoltatták őket. Nézelődésnél több azonban elvileg sosem történhetett a hasonló eseményeken, a testiséget nem engedélyezték a fizetett hölgyekkel.

David Stevenson, a témát vizsgáló professzor szerint a klub a 18. század elején kezdődő „maszturbációs pánik” elleni lázadás, illetve erre adott reakció volt. Ekkor ugyanis úgy tartották, az önkielégítés nemcsak illetlen, és bűn, hanem az egészségre káros szokás is.

Szokatlan rituálék jellemezték az egyesületet

A szexuális szabadság elvét valló és követő társaságnak több furcsa rituáléja is volt. Az új tagok beavatási szertartása például nyilvános maszturbációból állt, de a szokásaik között egyébként is szerepelt a közös önkielégítés. Ilyenkor a heteroszexuális férfiak együtt, egyszerre, de egymást nem érintve szereztek gyönyört maguknak. A gyűléseken az anatómiát és magát a szexet is tanulmányozták, és olyan művekből olvastak fel, mint például a Fanny Hill – Egy örömlány emlékiratai című, 1749-es mű. Tányérjaikat nemi szervek díszítették, pecsétjük a klub szimbólumát ábrázolta.https://femina.hu/kapcsolat/18-szazad-ferfiklub-the-beggars-benison/?fbclid=IwAR1sMsoKoV57_bC_sPDeYzuSatIsqp8eZTxh9WbCegs8HaChVDd2pgtdneI