Skip to content

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Gődény György

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Gődény György

Rémhírterjesztés miatt egy év börtönbüntetést kapott Gődény György, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették – írja a Mandiner. A Nyíregyházi járásbíróság büntetővégzése nem jogerős, a vádlott és védője ugyanis kérheti a tárgyalás megtartását az ügyben. Az ügyészség ugyanakkor megfelelőnek tartja büntetést.

Különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés miatt emelt vádat Gődény György ellen a Nyíregyházi Járási Ügyészség még nyáron. A vádirat lényege szerint Gődény tavaly novemberben „A választás szabadsága” címmel olyan írást jelentetett meg a saját internetes oldalán, majd közösségi oldalain, amelyben

valótlan és megalapozatlan állításokat tett a vészhelyzetről és a koronavírus-járvány elleni védekezésről.

Az ügyészek szerint a gyógyszerész állításai alkalmasak voltak arra, hogy a lakosságot megtévesszék és a védekezés irányítóival szemben bizalmatlanságot keltsenek.

Gődény Györgyöt december 11-én hajnalban vitte el a rendőrség a lakásán tartott házkutatás után. A nyomozók informatikai eszközöket, adathordozókat foglaltak le nála. A gyógyszerészt még aznap kiengedték a rendőrségről, másnap már a saját könyvének dedikálására is elment, igaz, a helyszínre nem engedték be.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük