Skip to content

A fagyi visszanyal. Szijjártó Szputnyikkal a karjában menne az ENSZ közgyűlésére, de ilyennel nem biztos, hogy beengedik

A fagyi visszanyal. Szijjártó Szputnyikkal a karjában menne az ENSZ közgyűlésére, de ilyennel nem biztos, hogy beengedik

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Népszava információi szerint személyesen szeretne részt venni az ENSZ 76. közgyűlésének hétfőn kezdődő őszi ülésszakán, ám mivel az orosz Szputnyik V vakcinával oltották be, az akadályozhatja őt ebben.

A miniszter márciusban kapta meg a vakcinát, de az orosz készítményt azóta sem fogadják el a világ legtöbb országában. A Szputnyik V-t nem engedélyezte egyelőre az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) az Egészségügyi Világszervezet (WHO), valamint az amerikai egészségügyi hatóság sem. A WHO pedig épp a múlt héten jelentette be, hogy meghatározatlan időre felfüggesztik a szer engedélyeztetését, mivel nem látnak rá garanciát, hogy a gyártás során nem kerül esetleg szennyeződés az ampullába.

Az ENSZ közgyűlése azért is különleges, mert azon csak azok vehetnek részt személyesen,

akik vagy a WHO, vagy az amerikai hatóságok által elismert oltással rendelkeznek. Ezt a Népszava kérdésére az amerikai külügyminisztérium megerősítette.

A cikkben kitérnek rá, hogy ahhoz, hogy valaki beutazzon az Egyesült Államokba, elvileg elég egy három napnál nem régebbi negatív PCR-teszt. A közgyűlésnek helyet adó New York városa és maga az ENSZ viszont saját hatáskörben szigorúbb szabályokat hozott: a közgyűlésen személyesen csak oltással rendelkezők vehetnek részt.

A lap szerint az ENSZ hagyott egy kiskaput, a helyszínen ugyanis felállítanak egy oltópontot, így ott akár Szijjártó is beoltathatja magát valamilyen nyugati vakcinával.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



12 Comments

  1. Névtelen
    2021.09.20. 12:06

    hogy örömködik már a hazafias NÉPSZAGA

    1
    5
    • Névtelen
      2021.09.20. 13:03

      Mert a Fidesz k…ra hazafias a rézbőrű vezérével, igaz?
      Hogy nyomatták a propagandát, hogy minden vakcina egyformán hatásos, aki ezt megkérdőjelezi, az oltásellenes, nemzetellenes stb.
      Csak, hogy pl. a Szputnyikot látod, a világ fejlettebb része nem fogadja el.
      Ha utazni akarnék, én is bajban lennék, mert én is azt kaptam.

      5
      1
      • Névtelen
        2021.09.20. 15:40

        Igaza van a világnak. Az orosz határok, mindig a NATO támaszpontok kerítéséig
        merészkednek. Valahogy meg kell állítani őket.

        Most meg;

        „A Moscow Times értesülése szerint Jarbas Barbosa, a WHO pánamerikai részlegének igazgatóhelyettese azt mondta, hogy az egyik vakcinagyártó üzem megtekintése után döntöttek erről.

        Azért függesztettük fel a Szputnyik V vészhelyzeti engedélyeztetését, mert az egyik, a vakcinát készítő gyártóüzem vizsgálatakor a szakemberek úgy látták, hogy a gyártási folyamat nincs összhangban azzal, amit elvárunk

        – fogalmazott. ”

        nincs összhangban azzal, amit elvárunk
        nincs összhangban azzal, amit elvárunk
        nincs összhangban azzal, amit elvárunk

        sokan maradtak vénlányok 😁😂🤣😀

  2. Névtelen
    2021.09.20. 12:34

    Egy hazaáruló kárára, hazafias kötelesség!

    2
    1
    • Névtelen
      2021.09.20. 15:43

      Tudjuk. A NÉPSZAGA mindig segítőkész:

      „Eszerint Karikó Katalint 1978-ban, 23 évesen (a szegedi József Attila Tudományegyetem biológia szakának elvégzését követően) szervezték be. Beszervezője és egyben kapcsolattartója sem akárki: Salgó László későbbi országos rendőrfőkapitány, akkor még a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság hadnagya. Az úgynevezett 6-os karton adatait felsoroló szócikkben az szerepel, hogy a tudóst az állambiztonság III/II-es csoportfőnöksége foglalkoztatta, titkos megbízott minősítéssel, úgynevezett „hazafias alapon”.

      A tudós az ezzel kapcsolatos híreket személyét megbélyegezni szándékozónak minősítette. „Tény, hogy 1978-ban, amikor tudományos segédmunkatársként kezdtem dolgozni, felkerestek, megtaláltak, kényszerválasztás elé állítottak. Édesapámnak az 1956-os forradalomban történt részvételére, „bűnös” múltjára hivatkozva, engem a szakmai munkám ellehetetlenítésével fenyegettek meg. Azt tudtam, hogy édesapámat 1957-ben felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, munkahelyéről elbocsátották, 4 évig munkát nem kapott.
      Tudtam, hogyan működik az a rendszer, féltem, ezért aláírtam a beszervezésre vonatkozó dokumentumot.”

  3. Névtelen
    2021.09.20. 15:23

    Mégis a keleti „szenteltvizet” fogják gyártani Debrecenben. A dagadt cigány meg elintézte, hogy jövőre az EU által jóváhagyott vakcinákból már nem is kapunk!

    4
    1
    • Névtelen
      2021.09.20. 15:33

      Tudjuk! A németek már kétszer visszautasították az orosz gázt , mert magyar alma export
      bővítéssel akarják megmérgezni Putyin rendszerét

      1
      2
    • Névtelen
      2021.09.20. 15:45

      Eggyel több ok, hogy elhagyd az országot.

      2
      1
    • Névtelen
      2021.09.20. 16:43

      ügyes, mi?

      „A hivatalos Covid-halottak négyötödénél nem a koronavírus volt a halál valódi oka, állítja egy aktuális német kutatás. A német statisztika ugyanis azokat is Covid-áldozatnak tekinti, akik felgyógyultak a betegségből, de később más vagy tisztázatlan ok miatt veszítik életüket. Ezzel párhuzamosan Windisch László, a KSH elnökhelyettese lapcsoportunknak adott korábbi interjúban azt mondta: a Covid-halálesetek regisztrálása lényegesen eltér egymástól az egyes országokban. Magyarországon minden olyan elhunytat Covid-áldozatnak tekintenek, akiknél diagnosztizálták a vírust.”

  4. Névtelen
    2021.09.20. 16:21

    10 millió virológus országában minden „szentelt víz”

    Kellene a gyártási titok, mi?

    „A Szputnyik V a vírus genetikai utasításait használja fel a tüskefehérje felépítésére. A Pfizer-BioNTech és a Moderna mRNS vakcinájával szemben ez az oltóanyag az utasításokat nem az egyszálú RNS-ben tárolja, hanem a kétszálú DNS-t használja e célra.”

    1
    2
  5. Névtelen
    2021.09.20. 17:17

    Abba belegondoltak az örömködők,hogy akko se Kína,se az oroszok nem mehetnének az ensz-be!?
    Nos ennyire hihető ez a történet!
    A libsik nem látnak tovább az orruknál!

    1
    2
    • Névtelen
      2021.09.20. 18:31

      vettek pfizert tökfejű

      1
      1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük