Skip to content

Rákban jók vagyunk. Toronymagasan vezet Magyarország az EU-ban. Helló bazmegye

Az összes európai régió közül a Közép-Dunántúlon a legmagasabb a halálozási ráta.

Mind a 8 magyar NUTS2 régióban a legmagasabb kategóriában van a rákban való halálozási arány egész Európát tekintve – írja az Eurostat évkönyvére hivatkozva a Portfolio.

A most nyilvánosságra hozott 2016-os adatok szerint, a horvátokon kívül nincs is másik olyan ország az egész kontinensen, amelynek minden statisztikai régiója a legmagasabb kategóriába esne: azaz 100 ezer főre vetítve 325 főnél többen halnak bele a rákba.

Az összes vizsgált régió közül a Közép-Dunántúlon volt a legmagasabb a halálozási ráta, 364 volt 100 ezer lakosra vetítve. Azt is sorba rendezte az Eurostat, hogy a két fő ráktípusban (tüdő és vastagbél) mely régiók vezetik az egész európai mezőnyt. Itt is csak magyar régiókat lehet találni első helyeken.

Az életkori bontásból az derült ki, hogy a 65 alatti korosztályban – ahol még elvileg hatványozottabban megelőzhető lenne a fatális kimenetel – Észak-Magyarországon haltak meg a legtöbben rákban. Ez 147 főt jelent 100 ezer lakosra vetítve – olvasható a cikkben.

Magyarországon kívül még Szlovéniát, Horvátországot, illetve Észak-Lengyelországot említi külön az Eurostat, hogy egyértelműen magasabb a rák miatti halálozási ráta.https://hvg.hu/tudomany/20210919_magyarorszag_eu_rakban_valo_halalozas_lista               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.4 Comments

 1. Névtelen
  2021.09.19. - 14:24

  😂🤣😁😂
  “Gazdaság 2021. szeptember 18. 13:35
  Kilóra megvették a világ egyik legfontosabb versenyképességi rangsorát? Az IMF vezére is belebukhat a hatalmas botrányba”
  írja a fideszbarát portfolio

 2. Névtelen
  2021.09.19. - 14:39

  Akkor “a rákban való halálozási arány”-t is tudnak venni.

  • Névtelen
   2021.09.19. - 15:14

   Há’mer’ kölcsönviszonyban áll (korrelál) az orbánfóbiával

   “Magyarországon kívül még Szlovéniát, Horvátországot, illetve Észak-Lengyelországot említi külön az Eurostat, hogy egyértelműen magasabb a rák miatti halálozási ráta.”

 3. Névtelen
  2021.09.19. - 19:53

  Milyen király hogy Kásler az onkológia koronázatlan királya. Rá kellene nézni a mocskos körmére, hogy mit tett ezzel az országgal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.