A kormányzati hirdetésekkel teletömött heccportálnál és a szerkesztőség által indított Pesti Tv-nél bajok vannak

Ahogy arról a Média1.hu az elmúlt hónapokban többször is beszámolt, a kormányzati hirdetésekkel teletömött heccportálnál és a szerkesztőség által indított Pesti Tv-nél bajok vannak. A csatorna nézettsége meglehetősen alacsony maradt, ráadásul a cég jelentős veszteséget halmozott fel. Az idén őszig a csatorna gyártócégeként dolgozó Gerilla Press Kft., Huth Gergely és Szenvedi Zoltán cége tavasszal csúszott a bérek kifizetésével, majd – augusztusban – a Pesti Tv médiaszolgáltatója, a Vaszily Miklós nevével fémjelzett Progress Media Hungary Kft. vizsgálatot rendelt el. Nem sokkal később, idén szeptember elsejei hatállyal Vaszilyék a Gerilla Press Kft.-t az IKO Holding egyik újonnan létrehozott gyártócégére cserélték, és csak a műsorvezetők, szerkesztők, azaz a „tartalmi kompetenciák” maradtak a Gerilla Press Kft.-nél, a műszaki, gyártási feladatok a Tv2 és tévécsatornák műsorait is gyártó IKO-céghez kerültek.

A Média1-en megjelenő információkra a PestiSrácok.hu és a Pesti Tv szerkesztőségét működtető cégek ügyvezetői és tulajdonosai – Huth és Szenvedi – közleményben reagáltak. Ebben tagadták, hogy Pesti Tv gyártási feladatainak átszervezése-átvétele folyamán és azt megelőzően a Pesti Tv kiadója, a Progress Media Hungary Kft. vizsgálatot, elszámoltatást folytatott volna a cégnél. Közölték, hogy az átadás-átvételi folyamat során semmilyen kifogásolható tevékenységet, kifizetést nem találtak és nem jeleztek feléjük. Jelezték továbbá, hogy „a baloldali médiában napvilágot látott, ezzel ellentétes, sokszor szürreális állítások rosszindulatú és alaptalan rágalmak, melyek leírásáért minden esetben elégtételt veszünk.” Nem sokkal később, szeptember első napjaiban a csatorna két műsorvezetője, Vincze Emília és Mészáros Nóra is távozott.

Augusztusban egyébként A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést vehette át a Huth Gergely főszerkesztő-programigazgató. A Média1 ennek kapcsán emlékeztetett: A „példaértékű újságírásért” elismert Huth vezette kormánypárti Pesti Srácok több éve a második legnagyobb hírhamisító médiumnak számít, legalábbis vesztett sajtóperei száma tekintetében csak az Origo bukott el több sajtópert az elmúlt években a Fővárosi Törvényszék adatai szerint.

A Pesti Tv  szeptember 14-én ünnepelte fennállásának első évfordulóját.