Hubi land. A diósgyőriek 46 százaléka továbbra is Fidesz-kormányt szeretne…
A megye 2-es választókerületében DK-s és MSZP-s képviselő feszül egymásnak. Annyi biztos, bárki is győz, nem lesz könnyű dolga, hisz a Publicus Intézet úgy találta, az itt élők 46 százaléka továbbra is Fidesz-kormányt szeretne, és csak 44 százalék cserélne rezsimet. Azaz a budapesti választókerületekkel szemben nem egy „hátradőlős”, hanem egy billegő placcot kell megnyerni. 2014-ben ez sikerült Vargának, 2018-ban nem. Jelenlegi esélyeit, három tényező befolyásolja.
Egyrészt az, hogy szavaznak a Jobbik hívei, ebben a választókerületben ugyanis erős a párt, a 2014-es és 2018-as választáson a Jobbik jelöltje alig 1-2 százalékkal maradt le Vargától. (Szóval megint csak a párthűség csatázik a más formációk jelöltjeiről alkotott véleménnyel.) Másrészt sanszot jelenthet, hogy merre mozdulnak a bizonytalanok, és úgy tűnik Vargát kedvelik leginkább. 
Harmadszor jelen állás szerint az MSZP-s politikus népszerűsége magasabb mint párjáé, míg a fideszes országgyűlési képviselő, Hubay György kedveltsége alulmúlja pártjáét. Az eredmény mindenesetre az, hogy Vargára a kormányváltást akarók és a bizonytalanok 41 százaléka szavazna egy előválasztáson, míg Hegedűsre 31 százalék. Hasonló aránnyal győzne a miskolciak szerint az MSZP és a Párbeszéd jelöltje a parlamenti voksoláson Hubay György ellenében (47 kontra 37 százalék). A DK-politikusa viszont csak döntetlenre tudná kihozni a meccset, 39-39 százalékos eredménnyel.