Könnybe lábad a szemed, feláll a szőr a hátadon, és egy picit becsurrantasz a gatyeszba…

Egyszer vádlott, máskor vádló: Simonkát zaklatta volt munkatársa, vagy a politikus nem mond igazat?

Gyerekkori barátokból, üzleti partnerekből és politikai szövetségesekből lett egymás ádáz ellenfele Simonka György fideszes parlamenti képviselő és Galló Ferenc közgazdász, aki egykor a politikus kampányaiból is kivette a részét. Szerdán a Battonyai Járásbíróságon találkoztak, ahol Simonka (képünkön)magánvádlóként zaklatással vádolta egykori munkatársát. Galló szerint viszont Simonka nem mond igazat.

A pótmagánvádas eljárásban benyújtott vádindítványában azzal vádolja Simonka egykori vezető munkatársát, hogy saját cégügyeit rendezendő, Galló több alkalommal pénzt és politikai befolyást kért tőle. Ám egyrészt a fideszes képviselő nem adott kölcsön, másrészt törvénytelen ügyekben nem kívánt részt venni. Ezért, Simonka szerint, Galló legalább egyszer közölte vele, hogy „alvilági és politikai körökben meglévő kapcsolatain keresztül kicsinálja”. Emellett egy 2019 novemberi Facebook-bejegyzésben Galló „hiénának” nevezte Simonkát, amihez hozzátette, hogy „telefonálgat, sírdogál, keresi a szoknyát, ami alá elbújhat, mert ez a csúnya Galló Feri megint írt róla valamit”. Ugyanebben a posztban Galló Ferenc még azt írta: „Na, akkor most a mi csapatunk is üzen! Tudod, van a csapatunkban két az a két srác, akinek, ha meghallod a nevét, akkor könnybe lábad a szemed, feláll a szőr a hátadon, és egy picit becsurrantasz a gatyeszba.”

Simonka szerint

Galló többször kigyúrt verőlegények társaságában jelent meg nála, és fenyegetően lépett fel vele szemben, és nem csupán az ő, hanem családja „kicsinálását” helyezte kilátásba.

2018 végén, 2019 elején pedig egy kigyúrt, tetovált, ismeretlen ember lépett hozzá Medgyesegyházán, és azt közölte Simonkával, hogy „jó lenne, ha ő is aggódna családjáért, nem csak Galló Ferenc”. Emellett szó van még a vádindítványban egy 2019 májusi pusztaottlakai esetről; ekkor Galló verőemberekkel terrorizálta Simonka nővérét és elvitt egy rendezvénysátrat, amihez a kihívott rendőrök is asszisztáltak.

Galló vallomásában érdemben csak erre reagált. Kifejtette, csupán ebben van valamifajta konkrétum, a többi pedig „mese” pontos helyszínek és személyek nélkül, de itt is minden másként történt. Galló Ferenc jegyzőkönyvvel igazolta, hogy a jelenlévők átadták neki a nagyméretű sátrat és minden kényszer nélkül aláírták az erről szóló jegyzőkönyvet. Galló és ügyvédje értetlenségének adott hangot, hogy egy ilyen vélelmeken és hazugságon alapuló ügy hogyan kerülhetett a bíróság elé.

Galló 2019 júniusában került szembe Simonkával, miután a Központi Nyomozó Főügyészség a parlamenttől kikérte a képviselő mentelmi jogát. Két hónappal később, 2019. augusztus végén bűnszövetségben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás miatt vádat emeltek a kormánypárti képviselő ellen. http://könnybe lábad a szemed, feláll a szőr a hátadon, és egy picit becsurrantasz a gatyeszba