GÓLZÁPOROS GYŐZELEM DIÓSGYŐRBEN
Hét év után találkozott ismét a DVTK és a Nyíregyháza. A gólzáporos mérkőzésen szebbnél szebb gólokkal győzött a DVTK. A forduló előtt még veretlenül éllovas Nyíregyháza 4-2-re kapott ki a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó NB II szerdai, nyolcadik fordulójában.

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy ötezer helyszínen szurkoló diósgyőri várta – számolt be róla a klub hivatalos oldala –  egy öngóllal már a 2. percben előnybe került a DVTK. A vendégek negyedóra múlva egyenlíteni tudtak, ám Hornyák Marcell egy nagyszerű mozdulattal még a szünet előtt ismét megszerezte a vezetést a DVTK-nak. A második félidőben is ki tudtak egyszer egyenlíteni a vendégek, de utána beindult a diósgyőri henger, Könyves Norbert és Molnár Gábor – talán még Hornyák góljánál is látványosabb – találatával.

Merkantil Bank Liga 8. forduló

Diósgyőri VTK – Nyíregyháza Spartacus FC (2-1)
Miskolc, DVTK Stadion, 5222 néző. Játékvezető: Bogár Gergő (Albert István, Medovarszki János).
DVTK: Póser – Hegedűs J., Karan, Szatmári Cs. – Polgár, Zsemlye, Molnár G., Németh Má., Bokros Sz. – Könyves, Hornyák. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Nyíregyháza: Fejér – Kilyén, Szokol, Jánvári, Nemes – Márkus A. –  Csörgő, Paku, Zamostny, Gresó – Novák Cs. Vezetőedző: Szergej Pacaj

Csere: Németh Má. helyett Oláh B. és Bokros Sz. helyett Bárdos a 46., Csörgő helyett Vass P., Gresó helyett Pócsik és Márkus A. helyett Szabó B. mind az 59., Karan helyett Szűcs K. és Hornyák helyett Horváth Z. a 65., Novák Cs. helyett Banyoi a 78., Hegedűs helyett Eperjesi a 81. percben.
Sárga lap: Paku a 13., Nemes a 25., Németh Má. a 28., Csörgő az 55. percben.
Gólszerző: Jánvári (1-0, öngól) a 2., Zamostny (1-1) a 16., Hornyák (2-1) a 42., Szabó B. (2-2) a 72., Könyves (3-2) a 76., Molnár G. (4-2) a 81. percben.

Edzői értékelések:
Kondás Elemér
:  Több szempontból is rendkívül fontos találkozót játszottunk. Egyrészt a presztízs miatt, tudjuk, mit jelent a DVTK – Nyíregyháza párosítás a szurkolóknak, a csapatnak, a klubnak és a városnak. Azért is mindenképpen szerettük volna megnyerni a találkozót, hogy ne maradjunk le a többiektől. Sajnos két riválisunk is 1-0-ra behúzta a saját meccsét, de tartjuk a lépést velük.
A legutóbbi bajnokihoz képest minden sorban frissítettünk a csapaton, de meccs közben is bele kellett nyúlni. Lehetett volna még egy változtatás, de Dejan Karan összerúgott ellenfelével, megsérült a lábujja, és nem akartunk kockáztatni emiatt.
Egy szép támadás végén elég hamar megszereztük a vezetést, de után elkezdtünk kapkodni, mert nagy feszültség volt a játékosokban. Figyelmetlenek voltunk, ki is egyenlített az ellenfél. A második gólunkat a lehető legjobb pillanatban lőttük, ráadásul Hornyák Marcell parádés megoldással szerezte meg a vezetést. Vártuk a harmadikat, de egy figyelmetlenség miatt a Nyíregyháza ismét kiegyenlített.
Ha a második gól jó ütemben jött, akkor a harmadik a legjobban. Ez is szép gól volt, mert Molnár Gábor szépen játszotta meg a pálya jobb oldalát, pontosan tálalt Könyves Norbert elé, aki kihasználta a helyzetet. Egyből tudtunk válaszolni, és ezzel a magunk javára fordítottuk a mérkőzést. A negyedik, Gabi ollózós gólja pedig eldöntötte a találkozó sorsát.

Szergej Pacaj: – Sajnos ugyanúgy kezdtünk, miként többször, már a 3. percben hátrányba kerültünk, pedig arra készültünk, hogy odafigyelünk, és az első 15 percben semmiképp nem kapunk gólt.
Átbeszéltük a szünetben az első félidő tanulságait, második játékrész már jobban nézett ki, a cserék is jól szálltak be. Sikerült újra egyenlíteni, ám utána pár perccel ismét olyan gólt kaptunk, amit nem szabad ilyen szinten. 2-2 után mentünk előre, nyerni akartunk, lehet, inkább jobban le kellett volna zárni a területeket. Néhány meccsen tudtunk fordítani a hajrában, most nem.
Azt kell mondanom, megérdemelten nyert a DVTK. Elvesztettük az első csatát a 8. fordulóban, de a háborút még nem.
További részletek a dvtk.eu portálon.