A piac alacsony kockázati besorolású. A Zsarnán minden ok. (élelmiszer szempontból)

 

A Miskolc, Gimesi utca 1. szám alatt lévő Zsarnai piacon kizárólag csomagolt élelmiszer árusítható az 59/1999. (XI.26) Eüm rendelet rendelet előírásainak megfelelően, ebbe beleértve a csomagolt konzerveket, száraz árukat, italokat és a hűtést igénylő termékeket is, a tároláshoz szükséges feltételek biztosításával.

Ezen felül árusítható friss gyümölcs és zöldség is.

A piacon élelmiszert készíteni és árusítani az engedéllyel rendelkező vendéglátó ipari, azaz „büfés” vállalkozóknak is lehetséges, megfelelő háttérbázis és dokumentáció megléte alapján.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal az éves ellenőrzési tervekben meghatározottak szerint végzi ellenőrzéseit. Tekintettel arra, hogy a Nébih által összeállított szempontrendszer alapján a piac alacsony kockázati besorolású, ebben az évben nem került sor élelmiszerbiztonsági, tétel azonossági és megfelelőségi ellenőrzésekre, azonban a piacon élelmiszert előállító vendéglátó ipari vállalkozók egy részének ellenőrzése ebben az évben is megtörtént megfelelő eredménnyel, így hatósági eljárás nem indult- tájékoztatta az eszakhirnok-com megkeresésére a lapot a

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal