Skip to content

Rekordösszegű adósságba verte magát a magyar állam

Rekordösszegű adósságba verte magát a magyar állam

1258 milliárd forintnyi kötvényt bocsátottak ki.

A magyar állam minden idők legnagyobb egynapi új adósságkibocsátását végezte kedden az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) – írja a Portfolio.hu. A lap szerint mai árfolyamon 1258 milliárd forintnyi kötvényt bocsátottak ki.

Az Államadósság Kezelő Központ a 10 éves dollárkötvényből 2,25 milliárd dollárnyi, míg a 30 évesből 2 milliárd dollárnyi ajánlatot fogadott el nemzetközi kötvénykibocsátásban.

A Portfolio szerint a 10 éves amerikai államkötvény hozama jelenleg 1,29 százalék, így a 100 bázispontos felár azt jelenti, hogy ebből a papírból 2,29%-os hozam mellett vont be 10 évre forrást a magyar állam. „A 30 éves amerikai kötvény hozama jelenleg 1,855%-os, így 150 bázispontos felárral számolva 3,355%-os hozam mellett tudott 30 évre forrást bevonni az állam” – írják.

A cikk szerint a jókora összegnek csak egy része fogja pótolni az uniós helyreállítási forrásokat, 2,86 milliárd eurónyi tétel 2022-ben lejáró adósságok előfinanszírozását szolgálja, míg 0,7 milliárd euró különböző költségvetési forrásokra mehet.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



39 Comments

  1. Névtelen
    2021.09.15. 06:39

    Elfogyott a pénz, a narancsos elvtársaknak nincs mit ellopni, hát gyors megoldás kellett.
    Az orosz és a kínai hitelek mellé még ez is belefér, mi pedig majd fizetjük.
    Hatalomra kerülésükkor hogy döngették a mellüket, hogy ők nem sodorják adósságba az országot! Majd ők megmutatják! Sikerült!

    16
    4
    • Névtelen
      2021.09.15. 21:20

      „A rothadt Patás ellopja a nép pénzét, aztán a dupláját szétosztja közöttük, csak hogy megnyerje a választást !

      Ráadásul már tizenkettedik éve !

      Pedig a becsületes dolog az lenne, hogy a lopott pénzt odaadja a nyugati barátainknak, amit nem tud ellopni azt Bajnaival vereti ki a népből, és akinek nem tetszik annak kilöveti a szemét.

      Dehát ennek a diktátornak hijába beszélsz a vegytiszta demokráciáról, magas neki, mint gilisztának a templomkilincs…” 😂🤣😁😂🤣

      2
      2
      • Névtelen
        2021.09.17. 04:33

        Jövőre kérjetek letelepedési engedélyt a Türkmén tanácstól! Ott megtaláljátok a helyeteket, oda valók vagytok.

      • Névtelen
        2021.09.17. 04:44

        Miről hablatyolsz, te nyomorult?

  2. Névtelen
    2021.09.15. 07:02

    Ez azért nem annak a jele, hogy minden frankó. Persze a felét majd megkapja Lőrincz állami hitelként, hogy fel tudja vásárolni amire eddig még nem tették rá a kezüket. Mondjuk az autópályákat 30 évre. A választás előtt őrült halmozás lesz, mert mondjanak bármit, ilyen szervezett még soha nem volt az ellenzék. Valószínűleg készülnek a „b” tervre, ahhoz kell a lóvé

    12
    3
    • Névtelen
      2021.09.16. 19:39

      Bolsevik mindig magából indul ki

      „Tavaly 114 milliárd forintot fizetett a magyar állam az M5-ös és M6-os autópályák tulajdonosainak. Ezek a legdrágább magyarországi köz- és magánszféra közti koncessziók, avagy a közismertebb angol rövidítéssel ppp-szerződések. Ezt a liberális közgazdászok szerint előnyös konstrukciót a 2002-2010 közötti MSZP-SZDSZ kormányok alkalmazták, és az Európai Unió is erőltette: az elmélet szerint a magáncégek költséghatékonyabban és gyorsabban tudják a beruházásokat megvalósítani, jobb minőségben végzik el a karbantartást, és ezáltal az adófizetők is jobban járnak. A politikusok számára a ppp-konstrukciók fő előnye, hogy úgy tudnak beruházásokat megvalósítani, hogy az nem terheli azonnal az államkasszát.

      A ppp nem egy túl bonyolult konstrukció, tulajdonképpen arról van szó, hogy egy cég megvalósít egy tipikusan állami beruházást, majd viszonylag hosszú ideig, akár több évtizedig üzemelteti azt, és ezt éves részletekben fizeti ki az állam. Ez nem növeli az államadósságot, de tulajdonképpen csak egy könyvelési trükkről van szó: az Eurostat ezt nem számítja bele az eladósodottságba, a valóságban azonban ez is ugyanolyan adósságteher, mintha állampapírok kibocsátásából finanszírozták volna a beruházást.

      Az első körben 1994-ben koncesszióba adott M5-öst az osztrák Bau Holding AG, a francia Bouygues S.A. és Colas S.A. közös cége építette meg Kiskunfélegyháza és a szerb határ között. Ekkor még koncessziónak hívták a ppp-t, és ez előnyösebb volt az államnak: nem kellett fizetnie érte, a cég útdíjat szedhetett – 35 év után járt volna le ez a joga, utána az állam kapta volna meg. Az útdíj azonban olyan magas volt, hogy alig használta valaki a sztrádát, a párhozamos 5-ös út terhelése óriási volt. Ezért úgy döntettek, hogy 2004-től bevonják a matricás rendszerbe a sztrádát, és ezért cserébe évi 17 milliárdot fizet az állam, és még közel 40 százalékos részesedést is vett. Ezt követően körülbelül 100 milliárd forintért lett volna opciója a magyar államnak megvenni a maradék 60 százalékot, de ehelyett inkább nyomott áron, becslések szerint 21 milliárd forintért eladta a részesedést a külföldi tulajdonosoknak, és évente nagyjából 35 milliárd forintot fizet 26 éven keresztül rendelkezésre állási díjként. Nem igényel bonyolult számítást, hogy ez borzasztó ügylet volt, hiszen három év rendelkezésre állási díjából kijött volna a teljes vásárlás.”

      • Névtelen
        2021.09.17. 04:43

        Ja, ja! Azért akarja a fidesz 35évre koncesszióba adni az autópályákat. Na ugye,kaki van a levesben!

  3. Névtelen
    2021.09.15. 08:59

    „Dobrev Klára teljesen ki van akadva, hogy Magyarország képes magát a piacról finanszírozni.

    Micsoda skandallum, hogy nem szolgáltatjuk ki magunkat az IMF-nek vagy más külföldi hitelezőknek milliárdos adósságokkal.

    Megértem, hiszen ő és a férje ehhez van hozzászokva.

    A mai sajtótájékoztatóján egyébként elismerte, hogy a jelenlegi gazdasági válságkezelés sikeres.

    »Ma, a járvány után olyan gazdasági helyzetben vagyunk, amikor semmi nem indokolja az eladósodást. Semmi nem indokolja.«

    És azért vagyunk olyan helyzetben, mert szerencsére annyira távol vagytok a kormányzástól, amennyire csak lehetséges.

    Bízom benne, hogy ez így is marad.”

    3
    6
    • Névtelen
      2021.09.15. 16:09

      Mesélj már valamit az ellopott 3000 milliárdos magánnyugdíj vagyonról is Münchausen báró!

      9
      2
      • Névtelen
        2021.09.15. 18:58

        Minek? Orbán visszalopta az államiba. Idődet jóváírták, hozamot megkaptad.
        Nekem van állami nyugdíj és önkéntes nyugdíj rész. Magánba beléphetnék, de
        a visszafizetésre nincs állami garancia. Túl sok magánnyugdíj pénztár csődölt be
        az USA-ban. Nálunk sem lenne másképpen. Bajnai előkészítette, Orbán meg aláírta a megszüntetését. Mi a problémád?

        „fn 2009. szeptember 28.
        Kun János, neves közgazdász, a Bajnai kormány főtanácsadójának véleménye

        „A magánnyugdíjpénztárak évente 500 milliárd forinttal növelik a költségvetési hiányt, s legjobb lenne megszüntetni őket

        Ha esetleg jogi okok miatt mégsem lehet megszüntetni a magánnyugdíjpénztárakat, mindenki léphessen vissza az állami rendszerbe, s legyen önkéntes a tagság – javasolta a közgazdász.

        A kötelezően fizetendő nyugdíjjárulék negyedét ugyanis – az immár csaknem 3 millió tag esetében – a magánnyugdíjpénztárak kapják,

        ami a nyugdíjbiztosítási alap hiányát növeli.

        Ezt a központi költségvetésnek kell kipótolnia.

        A pénztárak miatti hiány a tb-kasszában (a 2009 évben) 354 milliárd Ft, emellett nagyjából 150 milliárd Ft a pénztárak miatt létrejött államadósság kamatterhe – fejtegette a közgazdász.”

        3
        5
        • Névtelen
          2021.09.15. 23:28

          rohadj el te retardált, fideszcsicska

          6
          1
          • Névtelen
            2021.09.16. 07:02

            Csak Ön után!

        • Névtelen
          2021.09.17. 04:22

          Ócska fideszes hazugság.

      • Névtelen
        2021.09.16. 05:59

        És arról is beszéljetek, hogy mennyi adót vontak ki az állam-háztartásból a biztosításnak álcázott magánnyugdíjakkal. Nem véletlen hogy ezt már Bajnaiék idejében sem tűrték a közgazdászok.

        1
        4
        • Névtelen
          2021.09.16. 07:08

          „A Horn-kormány a Világbank „ösztönzésére” vezette be az önkéntes alapú magán-nyugdíjpénztári rendszert. A lakosság befizetései mellé a kormány havi 30 milliárd (!!!) „támogatta” ezeket a pénztárakat. Honnan volt havi harminc milliárd erre?! Hát, hitelből!!! Honnan jött a hitel?! Magánbankoktól busás kamatra! A havi 30 milliárd és a hozzáadott évi 40 milliárd kamat évente 400 milliárd forintba került az adófizetőknek! Vagyis, ezek a magánkasszák, évi 400 milliárd államadósságot termeltek! A tizenhárom éves működésük alatt, cca. 5.000 milliárdot nyúltak le az államkasszából! Ugye milyen remek üzlet maszekként az államot fejni?! Ez az óriási hiány hatalmas lukakat ütött a költségvetésen. Mindezt a Veres Jani szorgalmasan meghamisítgatta az uniós költségvetési jelentésekben, Gy. Ferenc kérésére. „Trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük.” (Gy.F. Öszödi beszédéből) A szoclib kormányok a kedvenc bankjaikat és biztosítóikat hozták helyzetbe, a magyar emberek kárára! Ugye milyen nagy a hasonlóság a devizahitelesek és a magán nyugdíj pénztárosok tönkretétele között?! Mindig a bankok és a biztosítók a kedvezményezettjei az aljas árulásoknak! De mit is várhattunk el ilyen bankárkormányoktól?!
          – És most jól figyeljünk! Az államtól cca. 5.000 milliárd átvándorolt, a MANYUP-ba. Viszont 2010-ben, a rendszer felszámolásánál mindössze csak 2.400 milliárd forintnyi vagyon került vissza! Hová lettek a 10-12 évnyi befizetések, és az államtól kapott összegek nagy része?! Eltűnt a tőzsdéken és egyéb útvesztőkben! ….És ezek után azt merészeli mondani akármelyik ellenzéki, hogy a Fidesz lopta el a nyugdíját több millió befizetőnek?! Persze, hogy merészeli, mert velejéig aljas, hazug gazember mind!

    • Névtelen
      2021.09.17. 04:36

      Akkor beszéljünk a kínai és az orosz hitelekről! Az nem adósítja el az országot, csúszómászó? Ha ennyire ostoba vagy, miért szólalsz meg?

  4. Névtelen
    2021.09.15. 12:00

    Várt bárki is mást a náci nemzetveszejtő führertől?

    12
    3
    • Névtelen
      2021.09.15. 12:09

      ócska bolsevik blöff

      3
      11
      • Névtelen
        2021.09.15. 12:53

        büdös tolvaj cigánytempó

        11
        3
      • Névtelen
        2021.09.15. 16:13

        Így blöffölnek a fideszben ülő bolsevik (jelenleg jobboldali kereszténynek nevezett) elvtársaid? Érdekesen csinálják!

        4
        2
        • Névtelen
          2021.09.15. 18:51

          Basszus! Matolcsynak lesz szobra, a többinek nem.

          Már csak Lengyel Lacika „gazdasági anti-jós” tehetségében bízhatsz.
          meg a 8. IMF hitelben 😁😂🤣😁😂

          „Draskovics és Patai a Pénzügyminisztériumban dolgoztak együtt a nyolcvanas években, Hetényi István minisztersége idején. „A harmadik momentum a csapat, amelyben dolgozhattam: Csillag István, Lengyel László, Bokros Lajos, Matolcsy György, Surányi György, Patai Mihály. Nagy tehetségek, akik mindannyian külön-külön is ragyogó pályát futottak be azó- ta, a közös munkánkat pedig már akkor rendkívül inspiráló légkörben végeztük” – vallotta Draskovics közös múltjukról.”

          1
          1
        • Névtelen
          2021.09.15. 19:22

          Irigykedsz? Csak eltanulták tőletek?
          tartsd egyben 8 évig táborodat, aztán kormányozz 12 évig kétharmaddal,
          máris meghaladtad Orbán teljesítményét. Ennyi.

          2
          4
          • Névtelen
            2021.09.17. 04:24

            Sosem volt kétharmad.

    • Névtelen
      2021.09.15. 14:38

      Orbán náci? Azért ilyen bőrszínnel nehezen lehetne…

      6
      4
      • Névtelen
        2021.09.16. 14:13

        Cigány nácik, a német nácik ezt nem tudták, hogy Magyarországon Gábor Zsazsa óta a szőke nemi nép a kiválasztottjaikat jelenti. Ezért vette Kudlik Júliát is magához, annak ellenére, hogy szerepe volt a világtörténelmi korokban Orbán-Kerék néven. Itt csak ilyenek vannak, sötét bőrrel, mentve a nemi népüket, a romákkal együtt, meg a cigánysággal, amik a vasbabilon szőkéi miatt gyaláztak 85 éve, hogy őket gondolkozási nehézséggel születtették meg, értelmiség legyőzést hajtva végre az egész világon. Két náci nép volt, az egyik a Talmud nácija, amelyik ezeket tudta, de nem tudtak tenni ellenük, mert nagyon sokan vannak. Nemcsak Orbán náci elméletet játsszik most Krisztus keresztényeként Wass Albert nevével a NagyPán utcájából, hanem Áder János is. Én nem is tudok ránézni. Furcsa elméleteket képviselnek arról, hogy kik a magyarok.

        Például az ukránoknak, mint trianon előtti sátán népének képesek fizetni havonta 3-400.000 forintos nyugdíjakat, még az ottjáró nyugdíjaik mellett. Megrendeztek egy oknyomozást az egyik faluban, ahol a polgármester házába is nagyon sokan vannak berendezve. Van, aki nem is tud magyarul, de jönnek havonta bankautomatákból felvenni a nyugdíjakat. Vulág-Rákóczi teret akarnak István királyukkal, amivel felépítették 130 éves történelmüket kuruc-labanc és mindenféle háborúval. A székely Hunnia börtön népével kezdtek 1958-ban, az elmeosztályukkal, hogy ők is magyarok, ráadásul talán nekik is turuljuk van. Minden hazugság, amiket összeállítottak maguknak a falvak, városok címereivel együtt, mert mindez előző nagy-Monarchia, mint sátán népe népeit jelentette. Ők soha nem volt népek, ugyanis a NagyPán nép már régen nincsen, őket csak összeállították egy nemzedék történelme alapján. Neki mentek azóta a világnak.

        Így lett minden szőke főszereplő kiválasztottjuk 85 éve, Cilike folytatásával, lengyel történelemként már. Orbán az Uniós elmélet, mintn cigányság és Ázsia emberré emelése nagy közös áldozással nemesi főszereplőjük helyetti mészárlással került kiválasztásra és beiskolázásra, három gyerekkel már a családjában, tehát pontosan tudja, hogy emberré válás penitenciális tisztulásából ered mindegyikkel együtt, az összes izmusával és vallásával a világnak. Két világ-Magyarország készült, a világ uráé ezer éves világapokalipszis végrehajtásával négyszer szocializmus kezdetével, a másik a Rákóczi térnek általam nevezett Romániából Rákóczi idejében kivált vasnépet jelenti tisztátalan lelkeikkel, vagyis Müllerékkel együtt. Így is köszöntötték az Uniójukat, a Mónika Show Oláh Ibolyájával Románia képviseletében. Babilon régen volt, ők beírták magukat az ide tartozó zsidóssággal egykori idők történelmébe, ami látható volt a médiájukban, amikor mentek végig az egykori történelmi korokon, emelve fekete zászlóikat.

        • Névtelen
          2021.09.16. 15:30

          Szintén náci a miskolci Szarkahegy, a barakkos holocaustos zsidók Izraelben is, Eger, ráadásul valamennyien értelmiség legyőzőkként kerültek beállításra esernyővel, Müller népeként, hát így emelték a cigányok a vas nemeseket a nyolcvanas évek óta. Az összes beázott központ a világon, amelyeknek új házakat építettek értelmiség legyőző, akár a valdensek New Yorkban, Göncz Árpáddal együtt, ha én egyszer kinyitom a számat mondatával, amit kiadtak könyvben. De ezt nem lehet bemagyarázni a lakosságnak, hiába van bizonyíték, mert ők éltetik mindazokat, akiktől kaptak valamit. Ez a tömeg.
          Az igazsághoz tartozik az is, hogy a Talmud nácijai teremtették meg a halálnépét a cigányságnak örök életűként, azzal, hogy az emberek szíve túl gyenge. Az árja népet együtt győzték le, így ahogyan vannak a világban széjjel, akiknek szőke hajuk és kék szemük volt, majd jöttek a Benkő angyalok gesztenye hajjal és zöld szemmel a Vörös Oroszlán könyvükben leírtak szerint. Szepes Máriája a világapokalipszisnek azzal adta ki a könyvét, hogy olyan adta át neki a kéziratot, amelyik országa veszélyben van. Magyarország, amelyik mindezt végrehajtotta, hogy országokat cserélt át a romániai elmeosztállyal előre készült a megmaradására nagy közös áldozásommal. Viszont tudták, hogy a családom árja. De ha utolsó magyar ember lettem volna, sem lehet ilyen fertelemmel és kivégző sorozattal, nemi gyalázással, patológiákkal, feketemágiával kivégezni valakit csupán azért, hogy kétféle világ-Magyarországot hozzanak létre, hirdetve szegény magyarként magukat szerte a világban azok között, akik le vannak kenyerezve, mert függnek tőlük.

          Mindent elkövettek ellenem így közösen, ahogyan vannak, amit árja elmélet mellett állítólag végre akartak hajtani.

    • Névtelen
      2021.09.15. 19:19

      1984-től hét IMF hitelt vett fel az ország, a nemzeti vagyon kiárusítása közben (10 cukorgyár, stb,stb, stb ) A hetedik giga-IMF-EU hitelt gyurcsány elvtárs vette fel

      A náci nemzetveszejtő führer egyetlen egy IMF hitelt sem vett fel

      az 1. náci nemzetveszejtő führer-kormány csak törlesztett 1998- 2002
      a 2. náci nemzetveszejtő führer-kormány csak törlesztett 2010- 2014
      a 3. náci nemzetveszejtő führer-kormány csak törlesztett 2014- 2018
      a 4. náci nemzetveszejtő führer-kormány csak törlesztett 2018-

      paks2, belgrád vasút meg beruházás, nem imf nyugdíj, bér hitel

      3
      4
    • Névtelen
      2021.09.16. 07:12

      Fordítva tetszik ülni a lovon. ” ..náci nemzetveszejtő führer..” Ez a jelző a globalista, világuralomra törő a náci németekkel kollaboráns 1944 – es magyar kormányra vonatkozhatna. Ma vajon kit nevezhetünk globalista világuralomra törő hatalomnak ?
      Ez a komment olyan, mint amikor egy Zempléni faluban felkérték Habsburg Ottót, hogy mondjon ünnepi beszédet március 15.-én. Mire Ő azt válaszolta: ” De uraim mi akkor éppen a másik oldalon álltunk”.

      • Névtelen
        2021.09.16. 16:05

        a „Névtelen
        2021.09.15. – 12:00
        Várt bárki is mást a náci nemzetveszejtő führertől?”

        meg a ló alatt , mi?

  5. Névtelen
    2021.09.15. 13:34

    Ez hülyeség. A meglévő hitelállomány újítják meg, valamint az EU visszatartott támogatását finanszírozzák meg előre. Miért ír valótlant szerkesztő úr?

    3
    12
    • Névtelen
      2021.09.15. 16:10

      Talán a kormányodnál kellene reklamálnod akkor, hogy ne Magyarország legyen az EU fekete báránya, akkor nem lenne a támogatás sem visszatartva. Így azt a pénzt, amit Lölő, Tiborcz, meg a haverok nyernek majd meg, nekünk kell majd kamatostul visszafizetni.

      5
      3
      • Névtelen
        2021.09.15. 19:02

        Tudjuk! 2010-ben hátra hagytátok Viktornak a szarotok eltakarítását.
        Nem a patás ördög győzte le Gyurcsányt, Bajnait. Lemondtak, félreálltak.

        Gyurcsány: „nem akarunk Párizst”
        2005. november 19. 17:05

        Magyarország megértést kér az Európai Bizottságtól, mert bár tudja, hogy a fejlettebbé válása és igazságosabbá tétele érdekében szükséges változtatások terhelik a költségvetést, de „nem akarunk Párizst, nem akarunk éhséglázadást, nem akarunk fejletlenségben hagyott régiókat” – mondta Gyurcsány Ferenc, Jose Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével folytatott megbeszélése után. A magyar költségvetés kapcsán rögzítette: az államszerkezet, az egészségügyi rendszer és a közoktatás igazságosabbá tétele érdekében szükséges változtatások Magyarországon nem történhetnek meg diktátumokkal, úgy, hogy a szükséges változtatásokban nem ért egyet az ország egésze, azokat a politikai elit kikényszeríti.”

        1
        3
  6. Névtelen
    2021.09.15. 15:27

    Remélem, a visszafizetők listáját most írják alá, akik a stop Gyurcsányra szignóznak!

    9
    1
    • Névtelen
      2021.09.15. 19:09

      Talán Klárika néni barátnőjét kellene meggyőzni ( Király Júliát), hogy Feri jól csinálta.

      „Az Új Egyenlőség stúdiójának volt vendége Király Júlia közgazdász. A tornádó oldalszele című új könyve apróján a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnökével Pogátsa Zoltán főszerkesztő beszélgetett(videó).

      A kétezres évek devizahitel-válságáért potenciálisan a következők tehetők felelőssé: hitelt felvevő lakosság, hitelt folyósító bankok, a pénzügyi piacok szabályozó hatósága, illetve a gazdasági körülményeket meghatározó kormányzat
      A svájci frank és a jen alapú devizahitelezés eleve teljesen abszurd volt, mert a hosszú távú hitelezésben igen nagy volt az árfolyamkockázat
      Az euró alapú hitelezés viszont logikus volt, akár egy problémamentes termék is lehetett volna, hiszen jó gazdaságpolitikai pálya mellett lett volna rá esély, hogy Magyarország 2006-ban vagy az utána következő években belép az eurózónába, és az árfolyamkockázat megszűnik, hiszen a hiteltulajdonosok euróban kapják a fizetésüket.
      Érhető és logikus volt az is, hogy a lakosság a sokkal alacsonyabb kamatozású euró hitelt választotta, mint az akkor nagyon magas kamatozású forinthitelt. A lakosság felelőssége tehát nem igazán áll fenn.
      A problémát az okozta, hogy a brutális mértékű államháztartási hiányok miatti gyors eladósodás nyomán a nemzetközi befektetők a 2007-es válság alatt Magyarországot – jogosan- az igen kockázatos országok közé sorolták. Ettől zuhanni kezdett a forint árfolyama, és ez okozta a devizahitel törlesztő részletek megugrását. A devizahitel-válság első számú felelőse tehát a Gyurcsány kormány volt.
      Minekutána az első kormányzati éveiben szétesett az államháztartási fegyelem, Gyurcsány megszorításokba kezdett, és ennek ellentételezésének fogta fel a devizahitelezést. („Nem fog fájni!”)
      Ahogy a könyv hitelesen dokumentálja, Király Júlia maga is, illetve a Magyar Nemzeti Bank is rendszeresen felhívta a figyelmet a devizahitelezés veszélyeire, ám a politika ezeket figyelmen kívül hagyta.
      Magyarország aztán a 2007 előtti időszak gyors eladósodása miatt az Európai Unió első olyan válság országa lett, amely kénytelen volt az IMF-hez fordulni. Csak egy bődületesen nagy, a GDP 20%-át kitevő hitel menthette meg az országot az államcsődtől. A többi visegrádi ország elhatárolódott tőlünk.”

      2
      5
      • Névtelen
        2021.09.17. 04:30

        Hülyeségeket bemásolni tart a fidesz?

  7. Névtelen
    2021.09.15. 20:50

    „Ha Gyurcsányék győznek, belépnek az eurózónába, fizetik a görögök meg az olaszok meg a spanyolok meg a franciák meg a többi eladósodott 100% gdp feletti ország hitelét és még fel fogják venni Soros örök-hitelét … is.” 😁😂🤣😀

  8. Névtelen
    2021.09.16. 06:21

    Cseh-ül áll a széna. Jön a kat-kaaat karperec. Tetszettek volna előbb gondolkodni. Az országot nem mószerolni, pénzelvonásért könyörögni, a saját fészekbe belepiszkolni. Tessenek egy kis valós történelmet olvasni a 1944-es kollaboráns kormányról, míg nem késő. A „Titanik” titánok hajója süllyed. A „Kárpátia” befogadóképessége pedig nem tud mindeninek helyet adni. Itt az idő eldönteni ki melyik hajót választja.

    1
    4
  9. Névtelen
    2021.09.16. 17:47

    a keresztény Magyarország jelzős szerkezet nem róluk szól. Az már elég régen a deportálásra váró zsidó asszonyok vaginájában kutakodó állami hivatalnokot, a zsidózongorát, a Salkaházi Sárát meztelenre vetkőztető majd szitává lövő „keresztényt” jelenti, jobb esetben a TV2-keresztény Tóth Gabriellát vagy a mandinerkeresztény karrieristákat.

    • Névtelen
      2021.09.16. 19:37

      „Többször lehetett olyanról hallani, hogy a nemzeti gondolkodású fiatalokat fel sem veszik az egyetemre, vagy idővel szépen kipenderítik maguk közül. Ennek mi lehet az oka, miként lehetne ezt elkerülni?

      Nagyon egyszerű a válasz: aki nem magyar, ne Magyarországon tanítson, és ne magyarellenességre nevelje az ifjúságot. Ilyen egyszerű. Tehát aki nem akar a Hazánkban magyarnak lenni, az ne legyen. Menjen máshova, de oktatni semmiképpen ne oktasson.”
      /Dörner György ,2010/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük