Miskolcon még a DK-s jelölt is Jakab Péter mellett kampányol az előválasztáson

„Hazai pályán”, Miskolcon tartott nagy sikerű utcafórumot Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, melyen arra biztatott, az előválasztáson a megye 1-es körzetében támogassák pártja helyi jelöltjét, Szilágyi Szabolcsot, valamint a 2-es körzetben a Jobbik által is támogatott Hegedűs Andreát.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. választókerületében Jakab Péter a Jobbik jelöltjeként 2018-ban mindössze 127 szavazattal (0,24 százalék) maradt le a fideszes Csöbör Katalin mögött. Az ellenzéki párt politikusa most miniszterelnök-jelöltként méretteti meg magát a szeptember 18. és 26. közti előválasztáson, a körzetében pedig Szilágyi Szabolcs önkormányzati képviselő lehet a fideszes jelölt kihívója.

Óriási megtiszteltetés abban a körzetben indulni, ahol korábban Jakab Péter volt a Jobbik jelöltje – értékelt az Alfahírnek Szilágyi Szabolcs, aki az előválasztási küzdelem előtt áll Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. választókerületének jobbikos jelöltje, akit a DK, az LMP, a Momentum, az Új Világ Néppárt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogat. Hozzátette, ez a jelölés egyúttal felelősség is, hiszen győzelmet várnak tőle. Szilágyi rámutatott, július óta nyolcvan helyen standolás keretében találkoztak a választókkal, mint fogalmazott,

felszántottuk a választókerületet.