Öntészet és megmunkálás. MISKOLCI CHERVON AUTO: ELKEZDŐDÖTT AZ ÉPÍTKEZÉS A MECHATRONIKAI IPARI PARKBAN

Megkezdődött az építkezés szeptember másodikán a Chevron Autó területén, a Mechatronikai Ipari Parkban – közölte a Miskolc Holding Zrt.

– A huszonhatezer négyzetméteres gyárban elektromos járművek alkatrészeit és moduljait érintő öntészet és megmunkálás, illetve irodák, étkezde és egy magaspolcos, teljesen automatizált raktár kap helyet. A beruházás, melyet a magyar kormány 5,3 milliárd forintos finanszírozási hozzájárulással támogat, közel 140 új munkahelyet teremt.

A közlemény úgy fogalmaz, „az építkezés gyors megkezdése is egy újabb jel arra, hogy Miskolc befektetőbarát, ami vonzó lehet további potenciális befektetők számára. Miskolc városa támogatását fejezi ki azzal is, hogy egy irodahelyiséget biztosít a cég számára egyik épületében, illetve a közművekkel és közlekedéssel kapcsolatos ügyintézésben is segítséget nyújt, annak érdekében, hogy az üzem működése zökkenőmentes legyen” – írják hozzátéve, az első munkavállalók már elkezdték munkájukat, és azon dolgoznak, hogy az üzem működése minél előbb elindulhasson.

Hozzáteszik, a Chervon Auto és a Miskolc Holding Zrt. az elkövetkező hónapokban szorosan együtt fog működni a gyár minél előbbi elindítása érdekében. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Chevron Auto tavaly október 19-én jelentette be, hogy a cég Miskolcon hozza létre az új üzemét.