Hő- és korrózióálló pszichothriller érkezik Cannes-ból Miskolcra
Az idei Arany Pálma-díjas pszichológiai thrillernek már az előzetese is felkavaró.

Az idei cannes-i nemzetközi filmfesztiválon nagy várományos volt Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története, mégsem a Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett azonos című regénye alapján készült alkotás kapta a fesztivál legnagyobb díját.

Bár ez az adat a magyar szíveknek Enyedi Ildikó győzelmével lett volna kedves, így is egy női rendező filmje nyerte az Arany Pálmát, méghozzá Julia Ducournau Titán című pszichothrillere. Ezzel pedig ő lett a fesztivál történetének második női rendezője. Aki ezt először mondhatta el magáról, az Jane Campion volt, de ő is már 28 évvel ezelőtt.

díját kapta 2016-ban.

A történetről egyelőre nem sokat tudni, a filmet forgalmazó Neon hivatalos szinopszis helyett a titán tulajdonságairól írt, de csak annyit tüntetett fel a plakát mellett, hogy

hő- és korrózióálló, nagy szakítószilárdságú ötvözetekkel rendelkező fém, amelyet kifejezett biokompatibilitása miatt gyakran használnak orvosi protézisekben.

Bár ezt a fesztivál óta nem frissítették, a cannes-i bemutató óta tudni lehet, hogy a film főszereplője egy lány, aki gyerekkorában autóbalesetet szenvedett. Innen a cím is, hiszen akkor kapott egy titánlemezt a koponyájába. Ezután a beavatkozás után édesapja már nem képes ugyanúgy lányára nézni, és el is hidegül a karaktertől. A film egyik fő párhuzama a test torzulásával egy időben végbemenő pszichés változás.

A film főbb szerepeiben Vincent Lindon, Agathe Rousselle, Garance Marillier és Laïs Salameh. Az Arany Pálma-díjas alkotás a CineFesten szeptember 17-én debütál, majd október 28-án kerül a magyar mozikba.