Skip to content

Magyar Nemzet: Az Oktatási Hivatal szerint Karácsony Gergelyt jogtalanul alkalmazta a Corvinus

 

Karácsony Gergelyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem – a Magyar Nemzet információi szerint erre az eredményre jutott az Oktatási Hivatal (OH) vizsgálata.

Az OH azután kezdett el vizsgálódni, hogy a lap korábban megírta: a főpolgármester C típusú nyelvvizsga, államilag elismert oklevél hiányában dolgozott az egyetemen, csupán egy lektorátusi vizsgája volt. Utóbbi a diploma átvételéhez elegendő, arra azonban a Magyar Nemzet szerint már nem jogosította volna fel őt, hogy tanársegédként, később pedig adjunktusként állást vállaljon az egyetemen.

Az eljárásban harminckét oktató foglalkoztatását vizsgálta az OH, ám a lap szerint csak Karácsony esetében találtak szabálytalanságokat, hiányzott a nyelvvizsga és a doktorjelölti jogviszony. Megállapították, hogy Karácsony tanársegédi kinevezése nem felelt meg az intézményi szabályzatnak, mert nem volt meg a feltételként előírt legalább egy C típusú nyelvvizsgája vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevele. Az adjunktusi kinevezése is szabálytalannak bizonyult, mert Karácsony a rendelkezésre álló dokumentumok alapján nem kezdte meg a doktorjelölti jogviszonyt. A szabályzat szerint a kinevezési feltételek között rögzíteni kellett volna, hogy Karácsony három éven belül létesítsen doktorjelölti jogviszonyt, ellenkező esetben felmentik állásából. Ez azonban a határidőig nem történt meg; később, 2014. augusztus 31-én Karácsony maga kezdeményezte a jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetését.

A kormánypropaganda hónapok óta támadja a miniszterelnök-jelöltként is induló főpolgármestert nyelvtudásának hiányosságai miatt. Karácsony Gergely a vádakra Facebook-oldalán válaszolt. Azt írta:

Készséggel elismerem, hogy a miniszterelnök beszélt angolja alighanem jobb mint az enyém, legalább annyi különbség van a nyelvtudásunk között, mint amennyi egy Angliában töltött Soros-ösztöndíj és egy egyetemen megszerzett középfokú nyelvvizsga között feszül.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2021.09.11. 12:44

    Gyurcsány szakdolgozatát megtalálták már!?😏

    1
    2
  2. Névtelen
    2021.09.11. 17:14

    Ov diplomamunkajat mar 2012-ben eltuntettek 😂

    2
    1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük