Nem kellene elmismásolási szándékkal nagy számokkal dobálózni. 500 millió osztva 52-vel az 9,6 millió hetente. Ekkora összeget már el tudnak az emberek képzelni, ez nagyjából egy kis panellakás ára.
Na de osszunk tovább, ha a summának vesszük a százhatvanad részét, akkor az eredmény már csak 60.000 Ft, amit egy kisnyugdíjas is számára is emberi léptékű összeg. Egy autósnak ez két bírság, mondjuk egy piroson áthajtás meg egy tilosban parkolás.
Na ennyit kellene a rendészeknek fejenként és hetente teljesíteni Azaz felfedezni KETTŐ darab szabálysértést. Ugye hogy ez nem túlzott elvárás? 500 millióért fejenként hetente két szabálysértés semmi, aki nyitott szemmel jár a városban, az 5 perc alatt lát akár húsz büntethető esetet.
Na és ha még a takarítónő is benne van a létszámban, van szabadság, táppénz, párosával járnak (annak elkendőzésére, hogy a létszám fele egyedül harcképtelen, nincs meg a képzettsége), akkor sem kellene napi egynél többet teljesíteni. Ez jól elhúzva 5 perc, aztán jöhet a jól végzett munka öröme, és további 7 óra 55 perc sétálgatás, cigizgetés, vásárolgatás, treccselés. És még ennek ellenére sem vonzó a pálya. Ki érti ezt?