Visszakapcsolták a Szinva forrást
A MIVÍZ ezúton is tájékoztatja a területen élőket, hogy az ivóvíz ismét alkalmas emberi fogyasztásra, tehát bátran fogyasztható.

Az elmúlt időszakban lehullott nagymennyiségű csapadék miatt a lillafüredi Szinva forráscsoporthoz kiépült ivóvíz termelő létesítményben működő monitoring rendszer figyelmeztető jelzése alapján, – a biztonságot szolgáló előírásoknak megfelelően – a forrást augusztus 27-től átmenetileg kikapcsolta a vízellátásból a MIVÍZ Kft.

A kizárólagosan innen ellátható területek – Lillafüred, Felső és Alsó-Hámor és a Borsodvíz Zrt. felé átadva Bükkszentkereszt, Répáshuta, valamint Miskolc nyugati része – vízellátását szolgáló medence folyamatos utántöltését tartályos vízszállító járművekkel biztosította a vállalat.

Az időközben elvégzett vízminőség ellenőrzések jó eredményeket mutattak, így a Szinva-forrást újból vissza lehetett kapcsolni a vízellátó rendszerbe. A MIVÍZ ezúton is tájékoztatja a területen élőket, hogy az ivóvíz ismét alkalmas emberi fogyasztásra, tehát bátran fogyasztható.