Velünk a Város: a miskolci Fidesz cselekvés helyett hazudik
A miskolci közgyűlésben többséggel rendelkező Velünk a Város-frakció szerint a helyi Fidesz cselekvés helyett hazudik.

A borsodi megyeszékhely képviselőcsoportja közleményében úgy fogalmazott, a Fidesz akkor is hazudott, amikor irányította a várost és most is hazudik, amikor azt állítja, hogy „Csöbör képviselő intéz a kormánynál mindent is, csak aztán utóbb kiderül, hogy az már vagy egy jóval korábban eldöntött ügy vagy Veres Pál polgármester úr lobbijának köszönhető”.

„De leginkább arról hazudik a Fidesz, hogy nekik Miskolc az első” – jelentették ki.

Kiemelték, a „katasztrófaturizmus, a pánik-kufárság, a káröröm, a pártérdek az első, Miskolc maximum az ötödik lehet a sorban”. Ha az első lenne „segítenének, hogy a kormányuk ne sarcolja agyon Miskolcot” – írták a közleményben.

Hozzátették: a város mintegy 10 milliárd forintos kárt szenvedett a koronavírus-járvány és az ahhoz kapcsolódó kormányzati elvonások miatt, és ennek az összegnek az „ötödét sem adták vissza”.

Csöbör Katalin fideszes parlamenti képviselő és Alakszai Zoltán kormánymegbízott hétfőn a miskolci ITC-székház bontásának leállítását kezdeményezte, és arra kérte a kormányt, hogy továbbra is biztosítsa az épület lebontásának tervezésére szánt forrást, amelyet majd azokhoz a tervekhez tudnak felhasználni, amelyek közmegegyezésen alapulnak.