Skip to content

7,8 milliárd forintot ad a kormány erdélyi katolikus beruházásokra

 

Idén és a következő két évben összesen 7,8 milliárd forintot ad erdélyi katolikus beruházásokra a magyar kormány egy hétfő este megjelent határozat szerint. A kedvezményezettek:

  • a Kolozsvári Szent Mihály Római Katolikus Plébánia,
  • a Gyergyószentmiklósi Szent István Római Katolikus Plébánia,
  • a Gyulafehérvári Papnevelő Intézet és
  • a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség.

Hogy milyen beruházásokról van szó, azt a kormányhatározat nem közli. A pénzügyminiszternek kell gondoskodnia a pénz „rendelkezésre állásáról”, meg nem határozott forrásból, azt viszont rögzítették, hogy ezt a Romániában felhasználandó összeget a „Gazdaság-újraindítási Alap” költségvetési fejezet javára kell elkönyvelni.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2021.08.17. 06:42

    Azt tesznek az adófizetésekből, amit akarnak. Tény, hogy itt soha nem lesz igazság, hiszen Románia volt az a jelenlegi egyházaival, amelyik legyőzte egykor a lengyel egyházat, amit négyszer ismételtek az ötvenes évek óta, itt vannak a csapások irigység kezdetével Feketevonat kezdetével. Miért kell megjutalmazni az emberiség elleneseket? Hallgatni arról, amit a narancs Rákóczi tér tett?

  2. Névtelen
    2021.08.17. 08:14

    Kisvárdán kórházi szakrendelések bezárása a dúsgazdag katolikus egyháznak meg támogatás. Ja, Ja tudom nem igazságérzetem van (pártállás nélkül), hanem cuclib vagyok. Tudom más költségvetési sorról csinálják az előirányzatokat, de van egy olyan hogy módosítás. Tegyék át a 7,8 milliárdot pl: a kisvárdai kórházra, de most azonnal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük