Győr fideszes polgármestere nekirontott a Facebookon egy helyi újságírónak

Dézsi Csaba, Győr fideszes polgármestere szokatlanul éles hangú bejegyzést tett közzé hivatalos közösségi oldalán. A bejegyzésben Pintér Bencének, a helyi ugytudjuk.hu újságírójának ment neki tiszteletlen, arrogáns provokátornak nevezve őt.

Sőt, a polgármester a posztban felemlegette Pintér Bence családját is:

„… pontosan tudom, hogy ennek az embernek és családjának ez a szánalmas meló jelenti a megélhetését. Be kell tömni az éhes szájakat akkor is, ha ezek a gyerekek nem lesznek büszkék majd a tudatraébredésük után az apjukra, aki nap mint nap remegve várja, mikor árthat Győr polgármesterének, és Győr városának, mert neki a samesznak a pesti és szombathelyi főnökei ezt a munkát adták.”

Pintér Bence szerint kifejezetten aljas és undorító, ahogy a polgármester „beleállt a családjába”, és miután ezt többen jelezhették Dézsinek, a polgármester kihúzta a családra vonatkozó részt a posztjából. (Az eredeti poszt az ugytudjuk.hu-n olvasható.)

De mi bosszanthatta fel annyira a győri polgármestert, hogy ilyen hangvételű bejegyzést írjon? Természetesen ezzel a kérdéssel magához Dézsi Csabához fordultunk, hivatalos e-mail címén, és közösségi oldalának chat-csatornáján, és bár kérdéseinket látta, nem adott választ rájuk.

Ezért kénytelenek vagyunk a polgármester bejegyzésére támaszkodni, ami alapján az a lényeg,

  • hogy Pintér Bence és az ugytudjuk.hu helyi lap (több más lappal, pl az ezalenyeg.hu-val, a röviden.hu-val vagy az azonnali.hu-val együtt) szerinte „álfüggetlen”, és ezek „a gyáva álfüggetlenek más szájába adva” például azt írják róla, hogy: „p.ö.c.s.”,
  • valamint hogy Pintér Bence szociálisan érzékeny független újságíró álruhájába próbál bújni, pedig csak egy megélhetési bértollnok, aki sikerrel tudja bomlasztani a győri közösséget.https://telex.hu/belfold/2021/08/06/dezsi-csaba-gyor-polgarmestere-nekirontott-a-facebookon-egy-helyi-ujsagironak