Fake hívás után indították a mentőhelikoptereket…
Az eszakhirnok.com infója szerint nem lesz egyszerű a telefonáló megtalálása, mert egy olyan telefonról beszélt, aminek nem volt SIM kártyája és így csak bejelentkezés helyszine ( a bázisállomás helye) és a telefonáló beszédének/hangjának egyedi azanosítói lehetnek támpontok.

Egy kamu hívást kaptak a mentők.  Busz balesettel indult a reggel, ahova több mentőegységet riasztott a mentésvezető, de a nap további része sem volt eseménymentes. Szinte folyamatosan érkeztek a segélykérések, és amikor délután elcsendesülni látszott a mentésirányítás, egy újabb súlyos autóbalesetet jelentett egy férfi, ahol négy eszméletlen sérült szorul gyors ellátásra. A bejelentő készségesen válaszolgatott a mentésirányító kérdéseire és a betegvizsgálati teendők során is együttműködőnek tűnt, perceken belül megszakította a hívást és elérhetetlenné vált.

A rutinos mentésirányító ezúttal két mentőhelikoptert és több esetkocsit is indított segítségül, azonban hamar kiderült, hogy baleset a megadott helyszín környékén sem történt! Az egységek ugyan rövid időn belül felszabadulhattak, az ordenáré gesztus fölött mégsem tudtak szemet hunyni a mentők és minden szükséges lépést megtettek a férfi felelősségre vonása érdekében.