Bréking. Csabalik Zsuzsanna, a Civil Bázis képviselőjelöltje is indulna a miskolci előválasztáson

 

A bejelentés azért is meglepő, mert információink szerint Csabaliknak jelenleg nincs befogadó nyilatkozata, pedig a jelenlegi szabályok szerint anélkül nem lehet részt venni az előválasztáson.

Ellenfele a Jakab Péter helyére lépő Szilágyi Szabolcs, a Jobbik jelöltje, akit a DK, MMM, LMP és a Momentum is támogat, illetve illetve Simon Gábor, az MSZP jelöltje, aki a Párbeszéd támogatását élvezi. A 2022-es országgyűlési választáson a BAZ megye 1. számú választókerületében nagy valószínűséggel Csöbör Katalin indul majd az ellenzéki jelölt ellen, de erről még biztosat sokáig nem fogunk tudni.

Csabalik Zsuzsanna az alábbi kampányszöveggel kísérte a bejelentést:

32 évvel ezelőtt azt reméltük, hogy „mostantól jobb lesz”. Nem így lett. Középiskolai tanár vagyok, értelmiségiként felelősnek érzem magam a történtekért. Az utóbbi tíz évben számtalan civil kezdeményezésben vettem részt, sokszor voltam – másokkal együtt – motorja, vezetője civil megmozdulásoknak:

2011-ben „Tanévnyitót” szerveztünk: létrejött az Oktatási Kerekasztal.2012-ben a városnál elértem, hogy az Avasi Gimnáziumban épüljön egy Öveges Laboratórium – a lakótelepi gyermekeknek. 2016-ban főszervezője voltam a Tanítanék Mozgalom miskolci tüntetésének.2017-ben lettem a Padtársak tagja, 2 évre rá a Függetlenek SZIVE elnöke.Képviselőjelöltként és – remélhetőleg az Önök támogatásával – majd képviselőként, a döntésekben és a megvalósításban egyaránt együttműködve Önökkel, a legfontosabb céljaim:Valódi rendszerváltást!

Az ország kettészakadt, a támogatott, gazdag településen élők lehetőségei messze meghaladják a mi leszakadó térségünkben élőkét. Intézkedési tervet készítünk – a térség képviselőivel összefogva – e különbségek mielőbbi csökkentésére, felszámolására.Célunk a képzett munkavállalók elvándorlásának megállítása, a folyamat megfordítása. A hazánkban egyedülállóan gazdag természeti, ipari, gazdasági és kulturális adottságok végre az itt élők megélhetését, jólétét szolgálják!Az egészségügy, a szociális és idősellátás, az önkormányzatiság, a közigazgatás megerősítése, az Oktatási Minimum elfogadtatása valamennyi párttal.Állami felelősség a Diósgyőrben itt maradt romterület felszámolása.

Dolgozzunk, gondolkozzunk együtt!Szívvel és lélekkel állok az itt élők szolgálatába. Köszönöm, ha támogatnak szavazatukkal szeptember 18-26. között az előválasztáson!

– írta közösségimédia-oldalán.