Az OTP bérelt egy szigetet

Az OTP nem hozza nyilvánosságra, hogy a 30 évre kibérelt Smokvica Vela nevű horvátországi szigeten milyen fejlesztéseket hajtott végre, és ki töltheti ott a szabadságát. Három éve írta meg a magyar sajtó, hogy magyar kézbe került egy adriai sziget 30 évre – írja az Mfor.

A horvát szigetet, Smokvica Velát a Balansz Zártkörű Nyíltvégű Ingatlan Alap horvátországi leányvállalata, a Zelena nekretnina d.o.o. vette bérbe. A Balansz nem más, mint az OTP Ingatlankezelő alapja.

Három éve nem tudni, hogy pontosan mi épül a szigeten és kik üdülhetnek ott.

A szigeten zajló fejlesztések miatt 2019 nyara óta a sziget nem fogad vendégeket, talán majd jövőre – közölte 2019-ben az OTP. Továbbra sem tudni azonban, hogy a fejlesztések végül miként haladtak a szigeten, mint ahogyan azt sem, hogy Idén nyáron már fogadnak vendégeket, illetve, hogy ez egy zárt sziget vagy bárki felkeresheti. Ám a témával kapcsolatban az OTP nem kívánt nyilatkozni a portálnak.

Két éve arról is írt a magyar sajtó, hogy a Horvátországban nyaraló Orbán Viktor miniszterelnök egy fekete helikopterrel érkezett a Smokvica Vela nevű kibérelhető üdülőszigetre.