Skip to content

Washington Post: A magyar kormány az NSO ügyfele volt egy korábbi alkalmazott szerint

A Pegasus gyártója ugyan nem árulta el, kik voltak a vevőik, de a Washington Post szerint a cég egy volt alkalmazottja megerősítette a magyar kormány érintettségét.

Hosszú cikkben számolt be hétfőn a Washington Post a Pegasus-botrány magyar vonatkozásairól. A lap részletekbe menően felidézte: több mint 300 magyar célszemélyt, köztük újságírókat és az Orbán-kormány kritikusait is célba vettek az NSO által gyártott kémprogrammal, a Pegasusszal.

Ugyan az NSO lényegében mindent tagadott a botrány vasárnapi kirobbanása után, de Shalev Hulio, a cég vezérigazgatója később ennél már árnyaltabban fogalmazott a Washington Postnak. Az állítások egy része zavarba ejtő – mondta –, mivel a kémprogram helytelen használata visszaélés azzal a bizalommal, amivel ügyfeleikhez fordultak. Hulio így fogalmazott a lapnak:

Minden állítást kivizsgálunk, …. és ha beigazolódnak, kemény lépéseket teszünk.

Az NSO nem fedte fel az ügyfélkörét, azonban a cég egy volt alkalmazottja hajlandó volt név nélkül nyilatkozni a vállalat megegyezéseiről a Washington Postnak. Azt írják, hogy az alkalmazott megerősítette számukra:

A magyar kormány az NSO ügyfele volt.

hvg.hu


               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2021.07.20. 09:56

    ” A Pegasus-t a németek és franciák nem használják” 😁😂🤣😂😁
    az AfD-t is pintérsanya figyeli. Nem tudtad?

  2. Névtelen
    2021.07.20. 11:39

    „Szerintem belső ember szivárogtatott. Ez a valószínű.

    Vagy szivárogtatni sem kellett, mert egy ilyen listát bármelyik ballibsi firkásztanonc összeállít 10 perc alatt. Magyarországra pedig elég lett volna annyi üzenetet küldenie, hogy „ki akar fontos ember lenni öt percig?” és az összes harmad-negyedvonalbeli firkászmajom ott tolong, hogy ő is kerüljön fel a listára, mert már ő is akkora firkászfenomén hogy a patásorbán lehallgatja.

    Hasogdzsi barátnője és hasonló elmésségek vannak a listán”

  3. Névtelen
    2021.07.20. 13:48

    a röfit kezelik már?

  4. Névtelen
    2021.07.20. 20:22

    „Szégyen, hogy a beszédeiben vadul kommunistázó, magát utcai harcosnak nevező Orbán eljutott oda, hogy sunyin lehallgattasson, vagy csak hagyja, hogy lehallgassanak magyarokat, akiknek egyetlen bűnük, hogy kritizálni merészelik őt, a Kedves Vezetőt. Lehallgattatni, majd elhallgattatni. Ez az Orbán-rendszer mottója. Orbán Viktor elárulta a rendszerváltást, és ezzel hátba szúrta a szabadságszerető magyarokat. Ha lenne benne csöppnyi becsület, azonnal lemondana”

    3
    1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük