Most jön a lényeg: mivel az épület helyi védettséget élvez, a beruházás során az eredeti megjelenésnek megfelelő új homlokzati nyílászárókat kap az épület, ami belső oldali hőszigetelést, a lábazati fal utólagos hő-és vízszigetelést kap (így az eredeti téglaarchitektúra nem tűnik majd el a szigetelés alatt – a szerző).

Felújítják tovább a teljes fűtési rendszert és a villamoshálózatot, valamint az akadálymentes előírásoknak megfelelően beépítenek egy liftet, akadálymentesítik főbejáratot, éa új, akadálymentes mosdót és parkolót is kialakítanak.  A beruházás várhatóan 2022 márciusában készül el.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a négyemeletes komplexum részben új funkciót is kap: két emeleten a Miskolci Kulturális Központ irodái kapnak majd helyet, a másik kettőt pedig a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium veszi birtokba. További tervek is vannak, melyek értelmében a jövőben új, a kulturális és az oktatási intézmény kiszolgáló létesítmények is épülnének a régi iskolaudvaron.

A tervekről, valamint az épület történetéről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.