Skip to content

Bánáti Jánost, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökét és más ügyvédeket is lehallgathattak a Pegasus nevű kémszoftverrel

A

Bánáti Jánost, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökét és más ügyvédeket is lehallgathattak a Pegasus nevű kémszoftverrel – írja a Direkt36.

Az oknyomozó portál vasárnap hozta nyilvánosságra, hogy évekkel ezelőtt elkezdték használni magyar célszemélyek ellen is az NSO nevű izraeli kibercég okostelefonok feltörésére alkalmas szoftverét. A célszemélyek között tényfeltáró újságírók, illetve médiacégeket is tulajdonló üzletemberek és köreik voltak, de behálózták Gémesi György gödöllői polgármestert is. A kormány egyelőre tagadja, hogy használta volna a szoftvert, melyet a gyártócég csak állami szerveknek ad ki.

A Direkt36 hétfői cikke szerint Bánáti – aki nem csupán jó rálátással bírt a szakma világára, de maga is nagyobb horderejű ügyeket vitt – nem tudott róla, hogy megfigyelik, de nem is lepődött meg rajta különösebben.

A kamaraelnökön kívül kilenc másik magyar ügyvédnekhttps://hvg.hu/itthon/20210719_A_Budapesti_Ugyvedi_Kamara_elnoket_es_tobb_masik_ugyvedet_is_lehallgattak_a_Pegasusszal               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.20 Comments

 1. Névtelen
  2021.07.20. - 09:55

  A Pegasus-t a németek és franciák nem használják 😁😂🤣😀🤣

  • Névtelen
   2021.07.20. - 19:57

   “– Izraelben a magyar kormánnyal és személy szerint Orbán Viktorral kiváló kapcsolatokat ápoló, nemzeti Netanjahu-kormányt leváltja egy – fogalmazzunk így – kevésbé nemzeti és az új, amerikai adminisztrációval jó kapcsolatokat építeni kívánó kormány.

   – Mindezek után – láss csodát! – egyszer csak megjelenik a nemzetközi Soros-hálózatnál a Moszad egyik lerakatának, a „legmodernebb” és „lenyomozhatatlan” Pegasusnak az állítólagos lehallgatási listája, rajta 50 ezer telefonszámmal, amelyek több mint ötven országból származnak. Valamilyen oknál fogva a „botrány” kirobbantói eleddig Magyarországon kívül Azerbajdzsánt meg Bahreint meg az Egyesült Arab Emírségeket nevezik meg – vajon melyik lehet a további 45-47 érintett ország?”

 2. Anonimus
  2021.07.20. - 10:15

  Pár éve Deuts Tompika hogy verte magát, amikor valahonnan előszedtek olyan listát, amelyeket nyilvános adatokból lehetett összehozni. Elszörnyedve mondta, hogy még az édesanyja neve is fel volt tüntetve. Mekkora palávert csaptak, aztán elhalt az ügy. De volt vizsgálóbizottság, stb.

  3
  3
 3. Névtelen
  2021.07.20. - 11:54

  ” állítólag a Amnesty International biztonsági szolgálata találta meg a kémprogramot. Egy kémprogramot ami a világ egyik legjobb titkosszolgálata, Mossad részére írtak, mindezt egy emberi jogokért küzdő civil szervezet megtalálja, AHA, nekem meg tollas a hátam. Na ha Mossadot le tudja egy civil szervezet leplezni akkor vagy Mossad áll kutyaütőkből (amit kétlek) vagy a civil szervezet sokkal inkább titkosszolgálatként működik, nem tudni kinek a megbízásából. Nagyon szépen leleplezitek magatokat.”

  2
  4
  • Névtelen
   2021.07.20. - 18:34

   Mire ez a sok karakter te szellemi toprongy?Írj annyit hogy soros aztán mehetsz is vissza a gazdáidhoz simogatásért.

   2
   1
   • Névtelen
    2021.07.20. - 20:28

    “Összefoglalva a lehallgatási ügyet:

    Valakik találnak egy “kiszivárgott” anyagot, amin hosszas törpölés után telefonszámokat vélnek felfedezni.

    A számok között van Panyi Szabolcsé is, aki elviszi a mobilját az Amnesty International-hez, ahol megállapítják, hogy kémszoftver van rajta, és a gyártót is megnevezik.

    Kipattan a botrány: Orbán lehallgatja az ellenzéket! (köztük olyan jelentős személyiségeket is, mint a józsefvárosi kerületi lap szerkesztőjének feleségét vagy egy CEU-s diákot, aki már itt sincs az országban talán).

    És mit ad Isten, a Pegasus-projektben dolgozó Panyit éppen a Pegasus-szal hallgatják le.

    Amit törvényszéki elemzés (értsd az AI ezt állítja) erősített meg.

    Öööö…szilárd lábakon áll a gyanúsítás, az biztos!”

   • Névtelen
    2021.07.20. - 20:36

    Azt mondod, hogy anno a magyar “keresztapa” nem dobta fel Sorost a Gestapónál?

 4. Névtelen
  2021.07.20. - 18:59

  Gulyás Gergely nem tagadta, hogy Magyarország is vásárolt az izraeli kémszoftverből
  Minden nyilatkozat beismerés, ez itt most a faszerdő.
  Most meg vagytok zavarodva, mint vasorrú bába a mágneses viharban!
  De adjatok már Habonynak egy kiló porcukrot, hogy pörögjön az agya!
  Másfelöl meg a fideszen belül itt az ideje elgondolkodni, hogy ki, hogyan vihetné tovább a boltot Orbánék nélkül.

  2
  1
  • Névtelen
   2021.07.20. - 20:31

   Ócska bolsevik szójáték

   “Gulyás Gergely nem volt hajlandó elárulni, Magyarország vett-e izraeli kémszoftvert”

   1
   2
   • Névtelen
    2021.07.20. - 21:04

    De azért azt fontosnak tartotta elmondani ,hogy ő nem vett igaz kipcsi?

    4
    1
    • Névtelen
     2021.07.22. - 20:04

     Ne fáradj! Néztem a kormányinfot.

     “Olvashattuk, hogy nyugat európai országok polgárainak telefonjain is találtak ebből a kémprogramból, de ahogyan írták, azokat – milyen érdekes – a marokkói titkosszolgálat telepítette, nem az illető országok titkosszolgálata. Ezen az alapon a nálunk talált kémprogramok eredete is felvethet ezzel kapcsolatos kérdéseket. Az egyik kérdés pedig úgy szólhat, kiknek állhat érdekében a kormányt kompromittálni, nem pedig úgy, kiknek kavarhatott be ez, vagy az az érintett?””

     • Névtelen
      2021.07.22. - 21:34

      Te másik kormányinfot nézhettel,mert amit én láttam ott ez volt:
      -Gulyás Gergely: Öö…öööö….ööö…öö…khm….ööö….ö

  • Névtelen
   2021.07.20. - 20:33

   “Háát a Klára. Klárától nincs jobb ” 😁😂🤣😂😁😀

   1
   2
 5. Ozzy
  2021.07.21. - 23:06

  Én el is várom, hogy az ilyen Panyi féle CIA ügynököket lehallgassák !
  Ezek nemzetbiztonsági kockázatok, nem újságírók.

  1
  1
  • Névtelen
   2021.07.22. - 07:18

   Akkor semmiből sem áll beismerni pintérnek vagy a transzjuditnak hogy ezért hallgatták le.Vagy csak nem azért nem teszik mert körberöhögné őket a világ?Gémesi mint cia ügynök?Meg bánáti?Ne csinálj bohócot magadból.

   • Ozzy
    2021.07.22. - 09:32

    Szövegértési problémád van ? Írtam azt, hogy Gémesi vagy Bánáti ügynök ? Kifejezetten a Direct36 “újságíróira” értettem. Ha nem vagy tisztában a tevékenységükkel nézz utána. Tudod a gugli a barátod.

    • Névtelen
     2021.07.22. - 21:39

     Tegyük fel hogy elhiszem a debilséged,és Panyi CIA ügynök őt azért hallgatták le,.Bánátit gémesit meg a többit azt meg csak úgy mert miért ne?..:):):):):):)

    • Névtelen
     2021.07.22. - 22:12

     Mit mondod Bánáti az atv-ben. Nem szószerint;
     “Rajta van a telefonszámom egy listán.
     politikai adok-kapok nem érdekel
     ÉS, AKKOR MI VAN?
     Hol a bizonyíték?”

    • Névtelen
     2021.07.22. - 22:14

     “Külföldi titkosszolgálat figyelt meg magyar embereket?
     Nem mondod! Ilyen soha nem fordult elő még a történelemben, mert ha lett volna ilyen, kivizsgálták volna. Az Amnesty International nem hagyta volna annyiban, ez az, ami biztos.” 😁😂🤣😂😁😀

     • Névtelen
      2021.07.23. - 06:36

      Ne handabandázz csótány.Nem “külföldi” titkosszolgálat figyelt meg magyar embereket hanem magyar.Tényleg volt màr ilyen ÁVH nak hívták.Méltó örökösei vagytok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.