Skip to content

Alakul. Gulyás Gergely nem tagadta, hogy Magyarország is vásárolt az izraeli kémszoftverből

A titkos információgyűjtésnek világos szabályai vannak, ezek a szabályok évtizedek óta rögzítettek, ezeket kell betartani – mondta az RTL Klub riporterének Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető minisztert a Pegasus-ügy miatt kérdezte a csatorna, de Gulyás a konkrét izraeli szoftverről nem beszélt.

Gulyás azt is említette, nem nyilvános információ, hogy ki és milyen technikai eszközt használ lehallgatásra, illetve szerinte ennek eldöntése nem a kormány hatásköre.

Minden államnak van alkotmányvédelmi tevékenysége, minden államnak van hírszerző tevékenysége”

– mondta a miniszter, aki így se nem cáfolta, se nem erősítette meg, hogy Magyarország vásárolt-e az izraeli programból.

Direkt36 vasárnap számolt be arról, hogy évekkel ezelőtt elkezdték használni magyar célszemélyek ellen is az NSO nevű izraeli kibercég okostelefonok feltörésére alkalmas kémprogramját, a Pegasust. A célpontként kiválasztott emberek között voltak tényfeltáró újságírók, valamint médiacégeket is tulajdonló vagyonos üzletemberek, illetve az ő szűkebb környezetük is. Kutatásuk során arra utaló közvetett bizonyítékokat tal               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.3 Comments

 1. Névtelen
  2021.07.20. - 22:10

  Erőlködnek a libernyákok, csűrik-csavarják a szavakat. Más?

  Van egy ballibsi médiában megjelent listájuk. Ennyi.

 2. tv barmoknak
  2021.07.21. - 08:11

  Erre válaszul Orbán Balázs elkezdte mondani, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter már kért vizsgálatot az Információs Hivatalnál (ez a polgári hírszerzés, Szijjártó a politikai vezetője ennek külügyérként), szerinte ezzel ugyanúgy járnak el, mint a nyugat-európai országok.

  Erre Velkovics ezzel a kérdéssel tromfolt:

  “Akkor az NSO miért mondhatta azt, hogy valószínűleg vett a magyar kormány ilyen szoftvert, mikor Szijjártó Péter állítja, hogy nem?”

  Orbán Balázs államtitkár ezen láthatóan lefagyott, majd arról kezdett hebegni, hogy hát ő nem emlékszik olyanra, hogy ilyet állított volna a külügyminiszter.

 3. Névtelen
  2021.07.22. - 12:01

  Tegnap még ott tartottunk, hogy nem is tudta senki megmondani, hogy van-e ilyen kémprogramunk, meg a Petike kijelenzette, hogy ilyet Magyarország nem vásárolt…. Ma meg már naív aki azt hiszi hogy nincs? Akkor itt nem is naívak vannak sokan, hanem notórius hazudozók!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.