Tóta W. Árpád A szivárvány megcsúfolása miatt esik az eső Németországban – állítja Jurák Kata, hitvalló fideszesként. Isten árvízzel büntet a buzulásért – ez a mai ige.
Ha nem lenne önmagában elég nevetséges az az elképzelés, hogy van valami Gandalf, aki igazgatja a sorsunkat, akkor segítenek azok, akik szerint a nagy varázsló személy szerint számon tartja, hogy ki hova dugja az imbuszkulcsot, és ennek alapján tologatja a felhőket.
Két dolog következik abból, ha a melegek elleni uszítás politikává válik. Az egyik, hogy felbátorodik a legalja, a leghülyébbje, a vaklazac. A szamárpadban töltött élet után most érzi, hogy ezt, na ezt ő is tudja, ebben végre részt tud venni, és együtt düböröghet. És akkor ez lesz a médiád színvonala, és a választóidé.
A másik, hogy ezek a debilek lerántanak erre a szintre mindent, aminek konzervativizmushoz, hagyományhoz, jobboldalhoz valaha köze volt. Megy körbe a fejükben az éhező agyrák, és egyetlen galacsinná gyúr hitet, nemzetet, történelmet, meg ezt a képregényre sem méltó idiotizmust, hogy ha meleg vagy, akkor árvíz lesz. Ha hívő lennék, ilyenkor nem Jurák Kata mellett állnék ki, hanem egy ennél okosabb hit mellett. Azért, hogy ne maradjak ezekkel egyedül a templomban. Azért, hogy ne csak elmebetegeknek legyen gusztusa a hitemhez.
PS: Nem, az nem megy, hogy tényállításokat teszel, aztán ha lehülyéznek, akkor felháborodsz, hogy ez a te hited, ami egyenértékű a meteorológiával, viszont azzal szemben szent és sérthetetlen. Jogod van elmondani, miben hiszel. Nekem meg jogom van megállapítani, hogy amiben hiszel, az egy eszeveszett, primitív baromság. Ja és igen aggasztó, hogy ilyesmit hirdető alakok viszont továbbra is bemehetnek az iskolákba, sőt sajátjaik vannak.