PONTKIRÁLY TÁVOZIK A JEGESMEDVÉKTŐL
Szerződése lejártával távozik a DVTK Jegesmedvék csapatától Vas János. A 37 esztendős csatár az elmúlt négy szezonban 198 bajnoki mérkőzésen képviselte a klubot, melyeken 166 pontot szerzett.

A magyar jégkorong egyik kiemelkedő alakja – idézi fel a klubhonlap – 2017-ben érkezett Miskolcra a DVTK Jegesmedvékhez. Első szezonjában Erste Liga döntőbe jutott a csapattal, tette ezt úgy, hogy az alapszakasz pontkirálya lett, valamint elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a klub története második Magyar Kupa győzelmét könyvelhette el.

A következő évadban már a szlovák bajnokságban bizonyított, az alapszakasz során a liga legjobb pontszerzőihez tartozott az 54 meccsen elért 49 pontjával.

A következő két szezonban már a csapatkapitányi „C” betűt viselve előbb 39, majd 27 pontig jutott. A második szlovák ligában töltött idény alatt az egész liga legjobbja volt a buli-elhozataloknál, valamint a három szlovák idényt tekintve a legtöbb pontot szerezte a csapatból. Ezek mellett meghatározó tagja volt a magyar jégkorong válogatottnak is.

Vas János és a klub 2019 februárjában kötött két szezonra szóló megállapodást, ez a szerződés a 2020/2021-es szezont követően véget ért és a kontraktus lejártával a csatár máshol folytatja pályafutását.