A Telex bejelentése szerint a lap szorosabbra fűzi a kapcsolatot a Direkt36 oknyomozó központtal. Cikkükben azt írták, az összebútorozás célja, hogy ne csak magukat a tényeket, hanem a mögöttük lévő mozgatórugókat is feltárják. A megkötött partnermegállapodás jelentős, hiszen a Direkt36 olyan nagy ügyeket tárt korábban fel, mint az Orbán-család kétes pénzügyei vagy a nemzetközi felháborodást is keltő Fudan Egyetemmel kapcsolatos gigahitel.

A hírt Dull Szabolcs társ-főszerkesztő is megosztotta a Facebook oldalán. Posztjában felidézte, hogy az Origónál és az Indexnél is dolgozott már együtt a Direkt36 több tagjával, Sállai Gergővel és Pethő Andrással. Előbbiről azt írta: Az egyik legmeghatározóbb szerkesztő és főszerkesztő volt az életében, utóbbit pedig olyan oknyomozó újságírónak tartja, akitől telefonálás közben is rengeteget tanult.

„Nagy öröm, hogy az általuk létrehozott és egyre nagyobb ügyeket robbantó Direkt36, illetve a Telex mostantól szorosra fűzi a kapcsolatát – és a közös munka és történet egy új fejezettel folytatódik”

–írta Dull Szabolcs.

A Direkt36 egy oknyomozó újságírói központ, amely elsősorban állami visszaélések felderítésével, illetve a gyűjtött információk közzétételével foglalkozik. Úgy tűnik korábbi ex-Indexesek fogtak össze az oknyomozás oltárán, hiszen a portál eddigi partnere a szintén az Indexből 444.hu, ehhez a csapathoz szegődik most a szintén volt indexes Telex szerkesztősége is.