Skip to content

Miskolc. Mi történt az egyetemi klub vécéjében a szépségkirálynővel?

Miskolc. Mi történt az egyetemi klub vécéjében a szépségkirálynővel?

Két évvel ezelőtt Kitti szórakozni indult két barátjával egy egyetemi klubba Miskolcon. Két barátját nem engedték be a biztonságiak, így egyedül maradt a szórakozóhelyen. A lány poharába valaki, vagy valakik drogot csempésztek. Arról az éjszakáról nem sok emlékképe van. Az utolsó, hogy a pultnál áll. Arról, hogy megerőszakolták, csak később szerzett tudomást. Édesanyja Vascsek Szkiba Zita is mindig tapintatos volt, amikor lánya traumájáról beszélt. Most azt mondja betelt a pohár. Az sem érdekli ha valakinek a tyúkszemére tapos azzal, hogy beszél. Úgy érzi bizonyos érdekek azt kívánják, hogy ne derüljön ki az igazság. Több mint két éve folyik a nyomozás, az aktát többször lezárta a rendőrség, aztán újra megnyitotta. A tettes, vagy tettesek azonban nem kerültek elő. Kitti édesanyja azt mondja mostmár felelősöket akar.

„Lehet, hogy most itt elég durva dolgokat fogok mondani, meg vádaskodásnak is tűnik majd, de most már el fogom mondani, mert én itt nyomozgatok, nyomozgatok. A rendőrség is csinálja természetesen, van ügyvéd. Ötszáz, hétszáz oldalas aktákat küldtek át neki, de ugyanúgy nincs meg a tettes, tettesek, mert hallottam olyat, hogy nem is egy ember csinálta. De nem is csinálhatja meg az ember ezt egy szórakozóhelyen. Ez nem egy erdőben éjjel történt, hanem egy nyilvános szórakozóhelyen, ahol biztonsági őrök biztosítják a védelmüket a szórakozóknak. Belépőjegyet kell fizetni. Személyzet is van, és mégis meg tud egy ilyen történni?″

Senki sem látott semmit

Az akkor 17 éves lány miután megitta az italát rosszul lett. Később a női wc-ben találtak rá egy férfi társaságában. Nagyon rossz állapotban volt. Ájultan feküdt a földön meztelenül. Berakták egy taxiba, ami hazavitte őt. Édesanyja azt mesélte, hogy soha nem látta még ilyen állapotban a lányát. Azt sem értette, hogy mit beszél.

„A lányom úgy jött haza, hogy a harisnyája le volt vágva az egyik combján, így le volt tűrve. Nem volt magánál. Csodálom, hogy tudták kilökni abból a taxiból, mire lementem. Hadonászott ott, telefonált, ilyeneket mondott, hogy: ” te szemét, te mocsok. Leila te szemét. Dagi. Dagi.” Ja, telefon nem volt nála, csak ő hitte azt. A kezével úgy csinált mintha telefonálna. Mondtam neki, hogy mit csinálsz? Kivel beszélsz? Erre ő, hogy nem látod??? Itt vannak. Aztán rosszul lett. Elkezdett hányni, ilyen fehér folyadékot. Aztán beleült. Mondom jó akkor zuhanyzás. Mit látok? Nincs rajta bugyi.″- mesélte a kétségbeesett édesanya.

Aki azzal próbálta magát nyugtatni, hogy biztosan nem történt semmi rossz, de azért biztosan akarta tudni, ezért elvitte nőgyógyászhoz is a lányt, akit ugyan nem vizsgáltak meg, de felírtak neki fogamzásgátlót. Egy hétig csönd volt. Kitti már kezdett megnyugodni, amikor ismeretlenek képeket kezdtek küldözgetni neki.

„Küldtek neki ilyeneket, hogy valaki tartja a bugyiját. Nem volt nekik elég, amit műveltek vele, még ilyeneket küldözgettek, hogy ez a Vascsák Kitti bugyija. Meg ilyeneket, hogy láttad-e magad a szórakozóhely wc-jében ájultan?″- mondja az édesanya

Nem sokkal ezután már zsaroló üzeneteket is kapott ismeretlenektől. A lány először nem merte elmondani az édesanyjának. Majd mikor egyre több pénzt követeltek tőle kiborult és elmondta, hogy valaki fényképeket készített róla a wc-ben, meg arról is, hogy megerőszakolták.

„Vannak képek is. Mondom neki, és láttad? Azt mondja nem és nem is akarom. Azt mondják nagyon csúnya, és mindenről van. Írták, hogy milyen dolog ez, hogy egy lány ilyen állapotban van és ezt megcsinálják vele. Majd írták neki, hogy ne aggódj mi leszedjük, a haverommal. Ezt egy lány mondta, de ez ötvenezer forint. Azt is ígérték neki, hogy mindenkinek a telefonjáról leszedik. A lányom odaadta a pénzt az Interspar előtt. Másnap, ezt is utólag tudtam meg kértek tőle megint húszezret azt is kifizette valahogy″- meséli Zita, Kitti édesanyja.

A következő héten ismét jelentkeztek a zsarolók, akkor telefont, vagy valami drága dolgot kértek a lánytól. Ezeket az üzeneteket lementette az anyuka és a rendőrségnek át is adat. Akkor már biztos volt benne, hogy a lányát többen is bántalmazták, és erről felvételek is készültek, amiket szétküldtek egymás között. Az anyuka kérte a nyomozókat keressék meg ezeket az embereket mert tudni akarja pontosan mit csináltak a lányával. Aztán jelentkezett nála egy férfi, hogy ő tudja mi történt.

 

 

„Felhívott egy férfi, hogy találkozni akar Kittivel, mert tud ezt-azt. Mondott dolgokat. Csúnyákat, hogy többen voltak. Rejszolgattak rá, meg felvették videóra. És ezt meg lehet csinálni, egy szórakozóhely női wc-jében. Senkinek nem tűnt fel, hogy több srác ott van a női wc-ben és mit művelnek.″

Aznap amikor megtették a feljelentést a rendőrségen leadták a lány harisnyáját is. Több mint egy év telt el, amikor a rendőrök elkezdték vizsgálni a harisnyát. DNS maradványokat kerestek ett rajta, most a napokban pedig közölték, hogy több mint két évvel az erőszak után találtak is idegen DNS-t a lány harisnyáján, amelyek egy embertől származnak. Lefuttatták a rendszerben, de nem találtak egyezőséget, azaz akinek a DNS-ét megtalálták valószínűleg büntetlen előéletű – erről a Blikk számolt be először.

 

Zita, Kitti édesanyja közben kinyomozta, hogy az egyetemi klub valójában nem is a Miskolci Egyetemhez tartozik. Egy vállalkozó tulajdona. Megkereste hát a vállalkozót, aki közölte vele, hogy kiadta alvállalkozónak az üzemeltetést, az anya ekkor őt is megkereste. Ő azonban a biztonsági szolgálatra hárította a felelősséget. Aztán kiderült, hogy az a biztonsági szolgálat egy másik biztonsági szolgálatot bízott meg. A lényeg, hogy a mai napig nem derült még ki, hogy valójában kik voltak ott aznap este a szórakozóhelyen. Kinek kellett volna felügyelni a buli biztonságát. Kik voltak azok, akik nem segítettek a lánynak, és miért nem tűnt fel senkinek, hogy egy fiatalkorú lányt a női wc-ben ájultan erőszakolnak férfiak. Fél évvel az eset után a lány alvási zavarokkal, majd pánikrohamok küzdött. Elvitték pszichológushoz, aki poszttraumás stressz szindrómát– állapított meg nála. A fiatal lányt azóta is rémálmok gyötrik. Az anya azt mondja nem fogja annyiban hagyni ezt az egészet. Sokaknak nem tetszik, hogy elkezdett kérdezősködni. Az eset után nem sokkal elveszítette tanárnői állását is. Egy nap csak úgy szóltak neki, hogy többet már nem kell jönnie tanítani. Azt mondja tudja, hogy addig nem fog megnyugodni sem a lánya, sem pedig ő, amíg a tettesek nem kerülnek rács mögé.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2021.07.16. 18:05

    Miért is nem vagyok meglepve?

  2. Névtelen
    2021.07.18. 06:23

    Nem egy nyomszegény történet…

  3. Névtelen
    2021.07.18. 13:27

    tolaogassuk azokat az aktákat pár évig. csak ne komplikáljuk túl a dolgot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük