A zempléni emberkereskedők büntetőügyében a Debreceni Ítélőtábla dönt.

A Miskolci Törvényszék tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette, valamint kóros szenvedélykeltés vétsége miatt ítélte el azt az öt vádlottat, akik gyermekvédelmi intézetből szökött kiskorú lányokat utaztattak Szlovákiába prostitúciós tevékenység végzésének céljából. A bíróság négy vádlottat 8 év és 12 év közötti letöltendő fegyházbüntetéssel, míg egy további – járóképtelen – vádlottat 2 évi, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott.

A kiskorú leányok gyermekvédelmi intézet szökött lakói voltak. A vádlottak befogadták a kilátástalan helyzetben lévő, családi kapcsolatokkal nem rendelkező sértetteket, akiket prostitúciós szolgáltatásra kényszerítettek Kassa városában, a kaszinó környékén. A részben megfélemlített, részben érzelmileg magukhoz kapcsolt kiskorú személyeket napi rendszerességgel „futtatták”, ellenállásukat nem egyszer testi fenyítéssel törték meg. Keresményüket a vádlottak elvették, és abból fedezték saját, valamint családjuk megélhetését.

A vádhatóság valamennyi vádlott terhére a kiszabott szabadságvesztés büntetések súlyosítása végett jelentett be fellebbezést. A jogorvoslatok alapján a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla dönt jogerősen.