Úgy fertőződött meg 600 egészségügyi dolgozó Thaiföldön, hogy már megkapták a Sinovac oltását

Több mint 600 olyan egészségügyi dolgozó fertőződött meg koronavírussal Thaiföldön, akiket korábban a kínai Sinovac vakcinájával oltották be, közölte a thaiföldi egészségügyi minisztérium. A minisztérium adatai szerint 677 348 egészségügyi dolgozó kapta meg a Sinovac mindkét adagját, akik közül 618-an fertőződtek meg április és július között. Egy ápolónő meghalt, egy másik pedig kritikus állapotban van.

 Sinovac vakcinával oltanak be egy ápolónőt Bangkokban  Fotó: VACHIRA VACHIRA/NurPhoto via AFP

A fertőződések miatt a szakértők egy harmadik adag beadását javasolják a veszélyben lévő egészségügyi dolgozóknak. Ugyanakkor a harmadik oltásnak az ország egyik vezető egészségügyi tisztviselője, Sopon Iamsirithawon AstraZenecát vagy valamelyik mRNS típusú vakcinát adnák be.

A thaiföldi egészségügyi dolgozók nagy részét a Sinovac vakcinájával oltották be február után, mivel az AstraZeneca szállítmányai csak júniusban érkeztek meg. Az ország a hónap végéig 1,5 millió Pfizert vár adományként az Egyesült Államokból. Thaiföldön vasárnap 9418 új fertőzöttet regisztráltak, és szombaton pedig 91-en haltak meg a fertőzés miatt. (Reuters)https://444.hu/2021/07/11/hiaba-kaptak-meg-a-sinovac-oltasat-600-egeszsegugyi-dolgozo-fertozodott-meg-thaifoldon