Skip to content

Bepróbálkozott a hálapénz-kommandó, de a főorvos visszautasította a borítékot

 

Folytatódnak a megbízhatósági vizsgálatok az egészségügyben, a Nemzeti Védelmi Szolgálat emberei most egy budapesti kórház szív-, ér- és mellkassebészeti osztályának főorvosát próbálta tőrbe csalni.

Előzetes kockázatelemzés alapján rendelték el a vizsgálatot, mert az általa betöltött munkakörben magas a kockázata annak, hogy a betegek – akár betegállományhoz szükséges papírok miatt – megvesztegessék.

A vizsgálat során a főorvos a szolgálat tárgyalótisztjének vesztegetési ajánlatát visszautasította, ezért vele szemben a vizsgálatot befejezték

– közölték.

„A Nemzeti Védelmi Szolgálat hangsúlyozta, hogy aki a vizsgálat során visszautasítja a felkínált pénzt, nem éri semmilyen hátrány. Ettől az évtől ha egy főorvos záros időn belül legalább háromszor fogad el hálapénzt, és mindezt három különböző betegtől, akkor öt és tíz év közötti börtönbüntetésre számíthat.https://hvg.hu/gazdasag/20210712_megvesztegetes_foorvos_korhaz_halapenz



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük