Jim Mellon: "A tejipar tíz év múlva eltűnik"

Jim Mellon milliárdos üzletember az Euronews Interview című műsorában mondta, szerinte a tejipar „tíz éven belül eltűnik”, illetve a világ „hús jellegű” termékeinek fele növényi alapú lesz, amelyekkel már ma is ismerkedünk. Vagy a sejt alapú mezőgazdaság segítségével laborokban állítják elő a lehető legjobb minőségben.

Mellon a „Moo’s Law: Egy befektető útmutatója az új agrárforradalomhoz” című könyvében azt állítja, hogy az intenzív állattenyésztés okozta kibocsátások egyötöde megszüntethető lenne.

Jelenleg a globális felmelegedést okozó kibocsátások 14,5-18 százaléka származik ebből a fajta gazdálkodásból. Az üzletember szerint „a változás jó”, úgy véli az újabb iparágak jót hoznak az emberiség számára.

„Ahogy az emberek idősebb korukban egyre egészségesebbek lesznek, több pénzt lehet átcsoportosítani a szociális gondozásra, és kevesebbet kell majd költeni az életvégi gondozásra, amely az összes egészségügyi kiadásunk kétharmadát teszi ki.”

A brit üzletember, aki munkaéve egy részét Dubajban tölti (amelyet ő csak „az új Hongkongnak” hív), az élethosszig tartó életbe fektet még be. Cége, a Juvenescence olyan terápiák széles skáláját fejleszti, amelyek remélhetőleg lehetővé teszik majd, hogy az emberek egészségesebben éljenek idősebb korukban is.