Skip to content

Vendégmunkásokkal pörgetné fel a magyar gazdaságot Szijjártó

A gazdasági operatív törzs hét javaslatára bólintott rá a kormány. Az Eximbank kulcsszerepet kap, a régészek nagyon rosszul járnak, a közjegyzők nemkülönben.

A kormány elfogadta a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs hét javaslatát szerdán – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó szerint ezek közül két új „jogszabály” segíti a szakképzett munkaerő beáramlását az országba, egy a kis- és közepes vállalkozások költségeinek a csökkentését, egy módosítás pedig a nagyvállakozásokat segíti annak érdekében, hogy minél több beruházást tudjanak Magyarországra hozni. A fennmaradó három jogszabály finanszírozást fog biztosítani magyar vállalatok nemzetközi piacokon történő erőteljesebb pozíciójának kialakításához – mondta.

A részletekbe is belement a gazdasági operatív törzs vezetője, a munkaerőbeáramlásról elmondta, ellenőrzött módon és szigorú feltételek mellett megteremtik a lehetőségét annak, hogy nem szomszédos, harmadik országbeli munkavállalók átmeneti időre idejöjjenek munkaerő-kölcsönzőkön keresztül is.https://hvg.hu/gazdasag/20210708_vendegmunkas_bertamogatas_kozjegyzoi_dijak_szijjarto



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2021.07.09. 11:49

    ORBÁN HAZUDOTT ÍGY MEGBUKOTT ! ! ! Mit is mondott Orbán mikor elözönlöttek a migránsok 2015-ben? „Azt, hogy nem engedi be a migránsokat amíg ő a miniszterelnök” nos még mindig ő a miniszterelnök és készül beengedni a migránsokat mégpedig cseles, rafkós, rafinált, fickós” módon, hogy a migránsokat átnevezi vendégmunkásoknak vagy jópofában hangzatosan a munkaerő szabad beáramlóinak. Komolyan ez az „Orbán pali” palira veszi népét. De a nép nem buta hanem okos és már Orbán saját hívei is látják, hogy kicselez bennünket ugyanis a migránsokat tehát átnevezi a munkaerő szabad beáramlóinak de valójában ők nagyon is migránsok. ORBÁNNAK BUKNIA KELL ÉS TÁVOZNI A HATALOMBÓL MERT HAZUDOTT! Mert mégis beengedi a migránsokat pedig 2015-ben megígérte nem engedi be tehát hazudott mert a 2015 ígéretéhez képest szöges ellentéte amire most készül már nem is vendégmunkásnak hanem jobb szót találva rá a munkaerő szabad beáramlóinak nevezi őket így is fordíthatjuk hát mondjuk ki nyomatékosan is, hogy SE A KÍNAIAKBÓL SE A KÍNAI EGYETEMBŐL SE A MIGRÁNSBÓL ÁTKERESZTELT VENDÉGMUNKÁSOKBÓL SE ÉS A TOVÁBB ÁTKERESZTELT KÜLFÖLDRŐL BEÁRAMLÓ SZABAD MUNKAERŐ BEÁRAMLÁSÁBÓL SEM KÉRÜNK. STOP ORBÁN – STOP VENDÉGMUNÁSOK. Viszont nyaralók jöhetnek vagy kirándulók mert őket szeretjük, sőt szeretettel várjuk őket mert a nyaralók, kirándulók élményekkel feltöltődve boldogan utána hazamennek mert mi magyarok is szeretünk nyaralni külföldre menni de mi utána hazatérünk élményekkel boldogan feltöltődve nyaralást követően tehát az érthető természetesen. De ezek a védett , oltalmazott vendégmunkások végleg terveznek ide és ők meg nem akarnak hazamenni ez a baj. Szlovák kollégájával bezzeg „fű alatt” megbeszélte, hogy a Magyar-Szlovák, Szlovák- Lengyel kis határokat lezáratta vagyis mi Magyarok meg nem mehetünk kicsit kikapcsolódni nyaralni a szomszédos országokba mert vírusra kenve lezárja határokat pedig a Szlovák járványhelyzet nem is indokolná a határzárat. Tehát valami igencsak furcsa itt. Magyarok előtt lezárják a szomszédos országokat bezzeg a külföldi szabad munkaerő beáramlókat beengedné ez aljasság a tetőfokon. Mi Magyarok nem mehetünk a szomszédos országokban vendégmunkás meg jöhet ? Kész tébolyda és abnormalitás ez az Orbán most már mindenképpen távoznia kell a hatalomból Orbánnak de a hívei is már sokan így látják sőt nagyon kedves ismerőseim is mondják, hogy bárkire szavaznak de tényleg bárkire de viszont NEM ORBÁNRA. Na hát ez van NER társak a nép ítéletet mond majd a szavazófülke magányában és NEM VIKTORRA. 2010-ben Fülkeforradalom volt. Most pedig 2022-ben AZ EMBEREK A KÖZTÁRSASÁGIAK FOGNAK IGAZSÁGOT TENNI ÉS JÓVÁTÉTELT KÖVETELVE. Jön a „trónfosztás” vagyis NAGY NEM ORBÁNRA ÉS A FIDESZRE.

    • Névtelen
      2021.07.09. 13:27

      Figyu! 2010-től a hétvégi újságok szerint, minden héten hétfőn megbukik.

  2. Névtelen
    2021.07.12. 07:17

    VALAHOGY ALACSONYAN KELL TARTANI A BÉREKET.
    ERRE PONT JÓ A BÉRELT MUNKAERŐ ÉS A VENDÉGMUNKÁS.

  3. Névtelen
    2021.07.12. 07:19

    BALOG ref.PÜSPÖK ELVTÁRS REJTETT ERŐFORRÁSAI NEM FELELNEK MEG A MUNKAERŐPIACI ELVÁRÁSOKNAK ?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük