“Mindig emlékezni fogunk, hogy a család az család” – áll a Barátok Közttől búcsúzó plakáton, amelyen a sorozat két férfi karakterének esküvői fotója volt látható.

A 23 éve futó, de pár hét múlva lezáruló Barátok Közttől búcsúzott volna két villamosmegállóban az RTL Klub a sorozat Nagy Tóbiásának és Asztalos Kristófjának esküvői fotójával, de a homofóbtörvény nyomán el kellett takarniuk a képet, írja a 24.hu. A fotó felett az alábbi felirat állt:

Mindig emlékezni fogunk, hogy a család az család. 2018.

A június 15-én elfogadott törvény értelmében tilos a homoszexualitás ábrázolása 18 éven aluliak számára. A csatorna a képet az alábbi szövegre cserélte ki a javított plakátokon:

A Parlament által 2021. június 15-én elfogadott […] reklámtörvény […] értelmében ezen a Barátok Közt hirdetésen megjelenő, egy 2018-as epizód jelenetét ábrázoló kép már nem kerülhet bemutatásra, mert homoszexualitást jelenít meg és a hirdetés 18 éven aluliak számára is elérhető ezen a helyen.

Az RTL Magyarország számára kiemelt fontosságú a családok és a gyermekek védelme, nemcsak műsoraiban, de társadalmi szerepvállalásban is. Azt is valljuk, hogy fontos európai érték a sokszínűség és a tolerancia. Büszkék vagyunk arra, hogy munkatársaink közössége sokszínű, ahogy a társadalom is. Ezért aggasztónak tartjuk, hogy a törvény súlyosan sérti a szólásszabadságot és hátrányosan érinti a társadalom nem heteroszexuális tagjait.