A másfél millió forintot jótékony célokra kellett volna felhasználni Varga Juditéknak. A 168 szerkesztőségének és olvasóinak is válaszolt Magyar Péter a kommentszekcióban

Másfél millió forint értékű luxuskarórát kapott ajándékba tavaly negyvenedik születésnapjára férjétől Varga Judit. Ezt Magyar Péter a 168 Facebook-oldalán tudatta, miután kedden kiszúrtuk és megírtuk, hogy az igazságügyi miniszter a Cartier francia, elsősorban luxus ékszerekkel és karórákkal foglalkozó divatház által forgalmazott Clé de Cartier fantázianevű karóra modellt hordja sajtótájékoztatókon és nyilvános eseményeken. Magyar Péter, aki amúgy a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója, kommentekben válaszolt a 168 olvasóinak kérdéseire.

Korábbi cikkünkben azt írtuk, hogy Varga Judit 2020-as vagyonnyilatkozatában nem találtuk meg az ingóságok között feltüntetve a luxusórát. Ugyanakkor azt is írtuk, lehet, azért nem szerepel a tételek között, mert azt ajándékba kapta. Magyar Péter ezt meg is erősítette. Az igazságügyi miniszter férje azt írta kommentben, ő vette luxusórát tavaly szeptemberben Varga Judit negyvenedik születésnapjára. Magyar Péter hozzátette, azért nem vallotta be felesége, mert az óra értéke nem haladta meg a hathavi képviselői alapdíjat. Ezt előző cikkünkben meg is írtuk.

Magyar Péter ezután gyakorlatilag kommentháborúba keveredett a 168 olvasóival. Körülbelül félezer hozzászólás érkezett a Facebookon cikkünkhöz. Egyik olvasónk azt írta, szerinte a másfél millió forintot jótékony célokra kellett volna felhasználni Varga Juditéknak. Magyar Péter megköszönte a jó tanácsot, majd azzal védekezett, hogy ők már az elmúlt tíz évben is jelentős összegeket fordítottak jótékonyságra, mikor még nem voltak nejével közszereplők: „Kedves Andrea, köszönjük a tanácsot, Nem szeretném itt felsorolni, hány alapítványt és rászoruló vagy beteg gyermeket támogattunk az utóbbi 10 évben. Már jóval azelőtt is, mielőtt közszereplők lettünk. Minden jót!” – fogalmazott Varga Judit férje.

Magyar Péter egy másik kommentelőnek, aki korábbi hitelfelvételük ügyével foglalkozott, így válaszolt: „Tisztelt Uram! Ahogy feleségem erről a sajtónak beszámolt, a csokot 2017-ben vettük igénybe, amikor még egyikünk sem volt közszereplő” – írta.

Egy harmadik olvasó a balatonhenyei házukra felvett maximális mértékű tízmilliós CSOK hitelről is kérdezte a vezérigazgatót. Mint ismert, Varga Juditék erre a házra kihasználták az állami támogatást, pedig ott életvitelszerűen a hitelfelvétel ideje alatt nem tartózkodtak. Az igazságügyi miniszter az akkor kibontakozó botrányt azzal zárta le, jogosan igényelte a támogatást, mert akkor még nem volt közszereplő. Magyar Péter hasonlóval védekezett kommentben: „Pedig tényleg nem bonyolult. Nem vettük fel jogtalanul és akkor kell visszafizetni, ha 5 éven belül nem lakik valaki életvitelszerűen az ingatlanban” – fogalmazott.https://168.hu/itthon/kommenthaboruba-keveredett-varga-judit-ferje-a-luxuskarora-miatt-207613?fbclid=IwAR3cMXYXNG9R-ehgUJIQL37katYBDezBCCm4f-TsxN6J6yvwGUC5-5qFwOg