Skip to content

Rájöttek a tudósok, hogyan lehetne több a csapadék Európában

A globális felmelegedés miatt egyre több aszályra lehet számítani, a kutatók szerint azonban az erdősítés segíthet orvosolni a problémát.

A mezőgazdasági területek erdősítése átlagosan 7,6 százalékkal növelhetné meg a nyári esőket Európában – állapították meg a Zürichi Műszaki Egyetem Légkör- és Klímakutató Tudományos Intézete és a Newcastle-i Egyetem kutatói statisztikai elemzések és modellezés révén. A Nature Geoscience című tudományos lapban bemutatott tanulmány szerint Európa-szerte kihelyezett csapadékmérők adatait vizsgálták, és azok alapján építették fel modelljeiket.

A korábbi vizsgálatok arra jutottak, hogy a klímaváltozás miatt Európa nagy részében csökkenhet az esőzések száma és mértéke a következő években. Az új kutatás készítői arra voltak kíváncsiak, mi történik Európában, ha nagyobb energiát fektetnek a fásításba.https://hvg.hu/tudomany/20210706_europa_globalis_felmelegedes_klilmavaltozas_esozes_csapadek_erdo_fa



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük