Skip to content

Biden elkezdte visszaépíteni Európában, amit Trump lerombolt

A legtöbb NATO-tagállam számára még mindig nem létkérdés Kína, sőt a kereskedelmi kapcsolatok fontosabbak az ázsiai nagyhatalommal, mint legerősebb szövetségesük aggodalmai. Ez azonban kihathat a sokkal közelebb fekvő orosz fenyegetésre adott amerikai válaszokra is. Így zajlott az idei NATO-csúcs.

“It’s different” – vagyis: “Ez most más” – mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, mikor arra kérték, hasonlítsa össze Joe Biden és elődje, Donald Trump NATO-csúcsra érkező csapatát. Joe Biden már elnökké választása előtt híresen eurofil amerikai politikus volt. A Politico sorra veszi, hogy milyen szoros kapcsolatok fűzték írországi ősei földjéhez, ahol többször járt.

Joe Biden amerikai elnök (b) és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár könyökérintéssel üdvözli egymást a NATO-tagországok állam-, illetve kormányfőinek találkozóján Brüsszelben 2021. június 14-én.
© MTI / AP

Az észak-atlanti szövetség elkötelezett híve és hangos támogatója évtizedek óta. Még ennél is régebb óta rendszeres vendége a világ egyik legfontosabb biztonságpolitikai eseményének, a müncheni biztonságpolitikai konferenciának, amit a világ gazdasági vezetőinek svájci csúcsa után a cikk szerint csak úgy emlegetnek: “Davos, csak fegyverekkel”.https://hvg.hu/vilag/20210616_biden_trump_europai_unio



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2021.06.20. 10:47

    Igazából fordítva.
    Elkezdi lerombolni azt,amit elődje épített.

    1
    5
    • Névtelen
      2021.06.20. 21:37

      Kiszöktél a diliházból?

    • Névtelen
      2021.06.21. 12:31

      Akkor erről mi a véleményed?
      https://olkt.net/nyomoz-az-fbi-a-fideszes-futar-ellen-2/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük