A miskolci képviselő szerint most lehet nyerni, ezt mutatják a közvélemény-kutatások is. Ha lehet kormányozni, akkor pedig visszájukra lehet fordítani a folyamatokat, lehet demokratikus, szabad Magyarországot építeni.

„Nagyon hiszem, hogy nyerni fogunk, a közhangulat változik, ezt érzem.”

Varga László a KlikkTv, Mélyvíz című műsorában beszélt arról is, látja, hogy az emberek változást szeretnének és ezt a változást olyan vezetőktől, politikai erőktől tudják megkapni, akik képesek egyesíteni az ellenzéki oldalt, sőt, azon túl is tudnak nyúlni, a bizonytalanok táborába.

Szilárd hite van abban, hogy Karácsony Gergely nyerni fog, mert már bebizonyította, hogy le tudja győzni a Fideszt, az előválasztáson pedig az általa támogatott jelöltek jó eséllyel indulnak.

Az előválasztásról elmondta: „kevésbé a párthovatartozás a meghatározó ebben, azt a jelöltet keresik az emberek, aki képes legyőzni a kormánypárt jelöltjét, akiről elhiszik, hogyha kormányra kerül, képes elintézni a választókerület fejlesztési ügyeit, hétköznapi problémákra tud megoldásokat találni.”

Úgy fogalmazott: „ha kormányra kerülnénk, Karácsony Gergely vezetésével, hatékonyan tudnám képviselni az ott élők érdekeit, nem kellene azokat a technikákat, módszereket keresgélni, hogy miként tudok érdekeket képviselni.”

Varga László elmondta, a válság sújtotta szektorok nagyon nehezen indulnak be a borsodi térségben, hiába mondta Orbán Viktor, hogy a hármas szorításból is a lehető legjobban jött ki Magyarország. A kormányfő szerint az egészségügyi, a gazdasági és szociális területen győztünk.

A szocialista képviselő emlékeztetett, a járványban az 1 millió főre jutó áldozatok száma nálunk a legrosszabb Európában. Ebben az elmúlt tíz év elmaradt fejlesztései is közrejátszanak az egészségügy területén. A szociális területen számtalan MSZP-s javaslatot nem fogadott el a kormány, ilyen a minimálbér adómentessé tétele, amely közvetlenül, sok alacsony bérért dolgozó magyarnak segítséget jelentene – sorolta.

Több millió magyar van magára hagyva ebben a küzdelemben, az ajándékpénzekkel már nem lehet becsapni az embereket – tette hozzá.

„Ugyanakkor ott vannak a Fidesz holdudvarának, illetve a jelentősebb jövedelműeknek kedvező döntések.”

„Kettészakadni látom Magyarországot.”

Forrás: Hírklikk