Skip to content

Megkérdezte egy képviselő Matolcsyt, hogy normális-e, a jegybankelnök válaszolt

Megkérdezte egy képviselő Matolcsyt, hogy normális-e, a jegybankelnök válaszolt
2010. november 25. Matolcsy György interjú.Fotó: Kocsis Zoltán

 

Mentális állapota alapján alkalmasnak tartja-e magát a Magyar Nemzeti Bank vezetésére? – érdeklődött Matolcsy Györgynél Bencsik János független országgyűlési képviselő. A politikus szerint a kérdés azért indokolt, mert a jegybankelnök “egy hónapon belül három olyan cikket is írt, amelyek a józanul gondolkodó olvasó számára komoly kérdéseket vetnek fel mentális állapotával kapcsolatban”.

hvg.hu is írt róla, hogy legutóbbi cikkében Matolcsy a magyar nyelvről értekezett, ebből Bencsik János fülét különösen az a rész ütötte meg, miszerint “Legyen hát célunk egy olyan új európai oroszlán csapat felnevelése, amelyben minket KIDSzingChi.hu névvel illetnek, ami egy új nyelv, az Engkrit (English+szanszkrit) szótárában ‘A magyar kölyök oroszlán ereje’ címszó alatt található.”

A politikus azt írta Matolcsynak: ráadásul “nem ezek az első figyelmeztető jelek, hogy Elnök Úr és a valóság viszonyával valami nincs rendben”, márpedig szerinte “a magyar monetáris politikát meghatározó, a gazdasági életre döntő befolyást gyakorló jegybank elnökének mentális állapota egyértelműen közügy”.https://hvg.hu/itthon/20210618_Matolcsy_normalis_jegybankelnok_valasz#rss               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.9 Comments

 1. Névtelen
  2021.06.19. - 09:27

  Nyugi van! Előbb Lengyel Lacika csillagjós következik, aztán Kéri Laci bácsi felesége Zita néni és csak utána jöhet Bencsik János “független” 😁😂🤣😁 volt jakabista országgyűlési képviselő. Ezt nem írta meg a heti viktor csucsmoló?

  “Draskovics és Patai a Pénzügyminisztériumban dolgoztak együtt a nyolcvanas években, Hetényi István minisztersége idején. “A harmadik momentum a csapat, amelyben dolgozhattam: Csillag István, Lengyel László, Bokros Lajos, Matolcsy György, Surányi György, Patai Mihály. Nagy tehetségek, akik mindannyian külön-külön is ragyogó pályát futottak be azó- ta, a közös munkánkat pedig már akkor rendkívül inspiráló légkörben végeztük” – vallotta Draskovics közös múltjukról.”

  11
  • Névtelen
   2021.06.19. - 10:14

   Akkor is kerülte mar a 8 as meg a 13 as számot vagy csak a fidesz valagában ment el az esze mint a legtöbbeteknek?

   10
   • Névtelen
    2021.06.19. - 22:46

    Lesz szobra Matolcsynak

    • Névtelen
     2021.06.20. - 07:15

     13 méter magas legyen és 8 méter széles.

 2. Névtelen
  2021.06.19. - 10:23

  pirospöttyös segg
  meg 10 milliószoros nap 🙂
  nem hiszem hogy reagálna a kezelésre

  • Névtelen
   2021.06.19. - 22:51

   Mert a Bencsik “Polgári Válasz” mozgalma az nagyon tud:

   “A közéleti tisztségeket csupán eszközöknek tekintjük egy magasabb rendű cél, a középosztály megerősítéséhez és a polgári létforma elérhetővé tételéhez. Ahogy magyarnak lenni sem elsősorban származás, sokkal inkább vállalás kérdése, úgy a polgárt sem születése, vagyona vagy társadalmi helyzete határozza meg, hanem gondolkodásmódja és közéleti aktivitása.

   A Polgári Válasz tiszteli a múltat, megéli a jelent, alakítja a jövőt. Számunkra a politika elsősorban szolgálat, amely a választók és választottak kölcsönös tiszteletén alapul, megosztott felelősséggel jár, és példamutatásra ösztönöz. Fel akarjuk rázni a közügyekből kiábrándultakat, visszaállítani a jog uralmát, kialakítani a közösségi döntéshozatal színtereit, és egy következmények nélküli országból felépíteni az anyagilag független, szellemileg szabad, tetteiben önálló, honfitársaival önzetlen, világra nyitott állampolgárok Magyarországát.

   Budapest, 2020. december 4.”

   • Névtelen
    2021.06.20. - 07:15

    Témafüggetlen kipcsak másolgatás 32342. fejezet.

 3. hozzászóló
  2021.06.19. - 14:39

  Európa + Ázsia = Eurázsia (Ázsia felfalja Európát) – Macska + Tigris = Pannon Puma. Na igen ám csak, hogy mikor ugrik már az a híres nevezetes Pannon Puma ? Matolcsy biztosan tudja már 😀 De látom még inkább a válasz előtt kicsit még “gondolkodóba esett”. “Nem kicsit nagyon “. 😉

 4. Névtelen
  2021.06.19. - 14:41

  A sze.e se áll jól. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.