Skip to content

Megkérdezte egy képviselő Matolcsyt, hogy normális-e, a jegybankelnök válaszolt

Megkérdezte egy képviselő Matolcsyt, hogy normális-e, a jegybankelnök válaszolt
2010. november 25. Matolcsy György interjú.Fotó: Kocsis Zoltán

 

Mentális állapota alapján alkalmasnak tartja-e magát a Magyar Nemzeti Bank vezetésére? – érdeklődött Matolcsy Györgynél Bencsik János független országgyűlési képviselő. A politikus szerint a kérdés azért indokolt, mert a jegybankelnök „egy hónapon belül három olyan cikket is írt, amelyek a józanul gondolkodó olvasó számára komoly kérdéseket vetnek fel mentális állapotával kapcsolatban”.

hvg.hu is írt róla, hogy legutóbbi cikkében Matolcsy a magyar nyelvről értekezett, ebből Bencsik János fülét különösen az a rész ütötte meg, miszerint „Legyen hát célunk egy olyan új európai oroszlán csapat felnevelése, amelyben minket KIDSzingChi.hu névvel illetnek, ami egy új nyelv, az Engkrit (English+szanszkrit) szótárában ‘A magyar kölyök oroszlán ereje’ címszó alatt található.”

A politikus azt írta Matolcsynak: ráadásul „nem ezek az első figyelmeztető jelek, hogy Elnök Úr és a valóság viszonyával valami nincs rendben”, márpedig szerinte „a magyar monetáris politikát meghatározó, a gazdasági életre döntő befolyást gyakorló jegybank elnökének mentális állapota egyértelműen közügy”.https://hvg.hu/itthon/20210618_Matolcsy_normalis_jegybankelnok_valasz#rss



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



9 Comments

  1. Névtelen
    2021.06.19. 09:27

    Nyugi van! Előbb Lengyel Lacika csillagjós következik, aztán Kéri Laci bácsi felesége Zita néni és csak utána jöhet Bencsik János „független” 😁😂🤣😁 volt jakabista országgyűlési képviselő. Ezt nem írta meg a heti viktor csucsmoló?

    „Draskovics és Patai a Pénzügyminisztériumban dolgoztak együtt a nyolcvanas években, Hetényi István minisztersége idején. „A harmadik momentum a csapat, amelyben dolgozhattam: Csillag István, Lengyel László, Bokros Lajos, Matolcsy György, Surányi György, Patai Mihály. Nagy tehetségek, akik mindannyian külön-külön is ragyogó pályát futottak be azó- ta, a közös munkánkat pedig már akkor rendkívül inspiráló légkörben végeztük” – vallotta Draskovics közös múltjukról.”

    11
    • Névtelen
      2021.06.19. 10:14

      Akkor is kerülte mar a 8 as meg a 13 as számot vagy csak a fidesz valagában ment el az esze mint a legtöbbeteknek?

      10
      • Névtelen
        2021.06.19. 22:46

        Lesz szobra Matolcsynak

        • Névtelen
          2021.06.20. 07:15

          13 méter magas legyen és 8 méter széles.

  2. Névtelen
    2021.06.19. 10:23

    pirospöttyös segg
    meg 10 milliószoros nap 🙂
    nem hiszem hogy reagálna a kezelésre

    • Névtelen
      2021.06.19. 22:51

      Mert a Bencsik „Polgári Válasz” mozgalma az nagyon tud:

      „A közéleti tisztségeket csupán eszközöknek tekintjük egy magasabb rendű cél, a középosztály megerősítéséhez és a polgári létforma elérhetővé tételéhez. Ahogy magyarnak lenni sem elsősorban származás, sokkal inkább vállalás kérdése, úgy a polgárt sem születése, vagyona vagy társadalmi helyzete határozza meg, hanem gondolkodásmódja és közéleti aktivitása.

      A Polgári Válasz tiszteli a múltat, megéli a jelent, alakítja a jövőt. Számunkra a politika elsősorban szolgálat, amely a választók és választottak kölcsönös tiszteletén alapul, megosztott felelősséggel jár, és példamutatásra ösztönöz. Fel akarjuk rázni a közügyekből kiábrándultakat, visszaállítani a jog uralmát, kialakítani a közösségi döntéshozatal színtereit, és egy következmények nélküli országból felépíteni az anyagilag független, szellemileg szabad, tetteiben önálló, honfitársaival önzetlen, világra nyitott állampolgárok Magyarországát.

      Budapest, 2020. december 4.”

      • Névtelen
        2021.06.20. 07:15

        Témafüggetlen kipcsak másolgatás 32342. fejezet.

  3. hozzászóló
    2021.06.19. 14:39

    Európa + Ázsia = Eurázsia (Ázsia felfalja Európát) – Macska + Tigris = Pannon Puma. Na igen ám csak, hogy mikor ugrik már az a híres nevezetes Pannon Puma ? Matolcsy biztosan tudja már 😀 De látom még inkább a válasz előtt kicsit még „gondolkodóba esett”. „Nem kicsit nagyon „. 😉

  4. Névtelen
    2021.06.19. 14:41

    A sze.e se áll jól. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük