Skip to content

Jövőre. úgy kezelhetik a kerékpárokat a cégek, mint a cégautókat

Jövőre. úgy kezelhetik a kerékpárokat a cégek, mint a cégautókat

Ingyenkerékpárt adhatnak a cégek jövőre a dolgozóknak

Nem csak adómentes juttatásnak számít majd, de a cégek leírhatják a társasági adóból a bringák árát, és nem csak a kerékpárokét, hanem az elektromos kerékpárokét is.

Nagy szolgálatot tesz a kerékpáros közlekedésnek a kormány, miután a múlt héten úgy módosította az szja- és tao-törvényt, hogy kedvezőbb feltételekkel juttathassák a cégek kerékpárhoz a dolgozóikat.

Az szja-törvényt kiegészítették azzal, hogy a nem pénzben kapott juttatások közül adómentes lesz “a kifizető által biztosított – kizárólag emberi erővel hajtott vagy legfeljebb 300 W teljesítményű elektromos motorral segített – kerékpár magáncélú használata”.

A tao törvényt pedig úgy módosították, hogy a cégek leírhassák a dolgozóik számára vásárolt kerékpárok (vagy legfeljebb 300 W teljesítményű elektromos motorral segített kerékpárok) árát, illetve fenntartási költségeiket a társasági adóból is. Ezzel gyakorlatilag majdnem úgy kezelhetik a kerékpárokat a cégek, mint a cégautókat.

Az új szabályok jövőre lépnek életbe.

hvg.hu               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.3 Comments

 1. repülő
  2021.06.19. - 10:31

  Valaki megint feltalálta a meleg vizet!
  Mi akadálya volt eddig, hogy egy cég kerékpárt vegyen és elszámolja költségként?
  Az égvilágon semmi!

  1
  1
  • Névtelen
   2021.06.19. - 20:15

   Mondjuk az, hogy csak azt számolhatja el költségként, amit a gazdasági tevénységére számára vásárolt. A dolgozónak vásárolt akármi az nem esik ebbe a kategóriába.

 2. névtelen
  2021.06.21. - 18:34

  Akkor az a védőfelszerelés sem, az a védőital sem, meg sok minden más amit a dolgozónak vásárol a cég, az sem számolható el?
  Cég magának vásárolja a kerékpárt, és a dolgozó használja a munkájához! Lehet munka eszköz a kerékpár!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.